SZAVAZÁSÉRTÉKELÉS

2021.11.01. 09:54

Na de mi lesz, ha beüt a baj? Így készülnek a fűtési szezonra a szabolcsiak!

Közeleg a tél, arról kérdeztük olvasóinkat, hogy ők ellenőriztetik-e fűtőberendezéseiket a nagy hideg beállta előtt?

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint kiderült, a legtöbb olvasónk nem bízza a dolgokat a véletlenre, és nyugodtabb, ha egy szakember előtte ránéz a berendezésre: igen, minden szezon kezdetén szakemberrel nézetem át a rendszert, fontos a biztonság – válaszolta olvasóink 38 százaléka.

És persze ott vannak azok is, akik csak akkor telefonálnak a szakembernek, ha úgy érzik, baj lehet a rendszerrel – „ha úgy érzem nem működik megfelelően valami megnézetem, de nem igazán foglalkoztat a kérdés” – mondta a válaszadók 28 százaléka.

Nem mindenki van azonban rászorulva a szakemberekre, akad, aki maga is konyít a fűtőberendezéshez, és bár javasolt mindig szakemberre bízni a dolgot, ezt nem mindenki tartja be: „nem költök szakemberre, ha valami baj lenne, majd megjavítom” – felelte olvasóink 16 százaléke.

A távhős lakásban élőknek ezzel persze nem kell foglalkozniuk – olvasóink 18 százaléka válaszolta azt, hogy emiatt nem érinti őket ez a probléma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában