Kutyahideg

2021.11.15. 17:50

Nem a méret a lényeg: a nagy kutya is fázhat

A szőrtípustól is függ, hogy mennyire ellenáll a hidegnek kedvencünk.

VNA

A rövid szőrű vizslát sokan tartják lakásban is

Forrás: Illusztrció: Pixabay

Yorkshire terrier, tacskó, bichon havanese vagy bolognese – általában ezek az apró fajták jutnak az ember eszébe, ha azokra a ­kutyákra gondol, melyekre a gazdájuk kabátot ad télen. Ez azonban korántsem méretfüggő: néhány nagy testű ebnek is szüksége lehet egy melegen tartó ruhadarabra.

Nagy kutya, nagy ruha

– Bár a kis termetű, rövid bundájú vagy az aljszőrzet nélküli kutyusok valóban nem bírják ki a téli hideget, általános tévhit, hogy csak az ölebek igényelnek extra odafigyelést a mínuszokban – mondta el kérdésünkre Labadics Lilla kutyakozmetikus. – Ha mondjuk a dalmatára gondolunk, vagy az olyan hungarikum kutyafajtákra, mint a magyar vizsla vagy a magyar agár, nem nehéz elképzelni, hogy a rövid szőrük miatt mennyire megviselhetik a mínuszok ezeket a fajtákat.

– Ha a lakásban tartunk nagy testű, de rövid szőrű kutyákat, akkor a napi séták alkalmával számukra is gondoskodnunk kell valamilyen ruhadarabról, hiszen ezek az ebek pont úgy érezhetik magukat a hidegben, mint amikor mi, emberek kabát nélkül hagyjuk el a házat. Tapasztalataim szerint az agarak különösen fázósak – fűzte hozzá a szakember.

– A mancsuk is érzékeny lehet a hidegre, vagy a jégmentesítésre használt sóra, ilyenkor talpvédő krémet érdemes számukra beszerezni. A „kinti” kutyáknál pedig egy megfelelő méretű és jól szigetelő kutyaház jelentheti a megoldást a tél folyamán.

Címkék#kutya#hideg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában