Nyíregyháza

2021.11.24. 12:37

Nők adományoztak nőknek

A járvány alatt is működik az emlőszűrés, a vizsgálatokat nem szabad elhanyagolni.

Fotó: Pusztai Sándor

Egy speciális szoftverre, egy digitális számítógépes munkaállomásra költi a Szabolcs- Szatmár -Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház alapítványa azt az 5 millió forintot, amelyet az Avon Cosmetics Hungary Kft. gyűjtött össze a kórház javára. Az adományt hivatalosan szerdán adta át a felajánló cég a Jósa András Oktatókórházban. Mint ismert, évente több tízezer emlővizsgálatot végeznek az intézmény Emlődiagnosztikai Központjában. A 45 év feletti nőket kétévente megszólítják, és behívják mammográfiai vizsgálatra, amelyen nagyon fontos, hogy részt vegyenek. Ugyanis az időben felfedezett, rosszindulatú emlődaganatok jelentős része korai stádiumban gyógyítható.

– A diagnosztikában szükség van a folyamatos fejlesztésre, ezzel az eszközzel pontos képet kapunk az emlő állapotáról, illetve a felvételek részletes és alapos elemzésében nyújt majd segítséget – mondta el dr. Tóth Erzsébet, főorvos az emlődiagnosztikai centrum vezetője, és megköszönte a felajánlást. Dr. Francz Monika orvosigazgató elmondta, a kórházi alapítvány elsődleges feladata az intézmény szakmai munkájának segítése A felajánló cég kérésének tesznek eleget azzal, hogy az ötmilliós adomány az emlődiagnosztikai központba kerül.

– Nagyon jól tudjuk, nincs fontosabb az egészségünknél. Nagyon szép gesztus, hogy nők gondolnak nőkre, hogy önzetlenül gondolnak egymásra. Az Avon különösképpen kiemelkedő szerepet tölt be a nők egészségtudatosságának a formálásában, folyamatosan részt vállal az emlőszűrés népszerűsítésében. Kórházunk is mindent megtesz azért, hogy felhívja a lakosság figyelmét a súlyos betegségek megelőzésére és arra, hogy a járvány idején is törődjenek magukkal az emberek ne hanyagolják el a szűréseket – erről már Szondi Zita főigazgató beszélt, és jelképesen átvette az adományt a cég divízióvezetőjétől Hupuczi Mártától, akitől megtudtuk miden eladott termékük árából egy forintot tesznek félre nemes célokra.

KO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában