Sajtóközlemény

2021.11.08. 14:55

Nyírbátori Ipari Park bővítése út és közműépítéssel

Nyírbátori Ipari Park bővítése út és közműépítéssel.

Ünnepélyes keretek között került sor a Nyírbátor Város Önkormányzata által elnyert TOP-1.1.1-15-SB1-2016-00006 azonosítószámú, „Nyírbátori Ipari Park bővítése út és közműépítéssel” című projekt átadására. Nyírbátor Város Önkormányzata (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi partnerrel) 1.030 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.. A beruházás megvalósításához Magyarország Kormánya 2020. évben 200 000 000 Ft többlettámogatást biztosított. Nyírbátor Város Önkormányzata által vállalt önerő összege 327 878 594 Ft. A fejlesztés keretei között a nyírbátori Ipari Parkban egy új, 2,4 km hosszú feltáró út, valamint egy 20 állásos központi buszmegálló került kialakításra. A közlekedési infrastruktúra fejlesztésén kívül, a beruházásnak köszönhetően az áramhálózat fejlesztésével az Ipari Parkban összesen 15.000 kVA többlet elektromos teljesítmény került kiépítésre.

A Nyírbátori Ipari Park a megye egyik legjelentősebb iparterülete. 77,9 hektáros területének több mint 96%-a betelepített. A további fejlődésnek számos feltétele adott volt, de a megvalósított fejlesztéssel az Ipari Park új befektetőket képes befogadni a villamosenergia-ellátás fejlesztett teljesítménye miatt. Korábban komoly problémát jelentett, hogy az M3-as autópálya felőli közúti teherszállítási forgalom feltáró út hiányában Nyírbátor szegregációval sújtott Északi lakóterületén, lakóövezetben generált környezeti károkat és életminőség-romlást okozó átmenő forgalmat, de ez a probléma a feltáró út kiépítésével megoldódott.

A megvalósult projekt elősegíti Nyírbátor gazdasági fejlődését, a korábban alulhasznosított terület iparterületté és feltáró úttá fejlesztésével megerősítette a város ipari, logisztikai, kereskedelmi és szolgáltatási vállalkozási portfólióját, ezáltal segíti az itt lakók munkaerőpiaci helyzetét, javítja életminőségüket és a város bevételeinek növekedésével elősegíti Nyírbátor versenyképes járási gazdasági, szolgáltatási és intézményi centrummá válását.

Az Ipari Park területén a multinacionális vállalatok megjelenésével a buszforgalom is jelentősen megnövekedett, mivel naponta 179 településről közel 4650 fő bejárását biztosítják a menetrendszerűen közlekedő céges buszjáratokkal. A 20 állásos központi buszmegálló kialakításával biztonságosabbá vált a műszakváltások idején a buszra fel és leszálló dolgozók közlekedése.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.nyirbator.hu oldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában