Vásárosnamény

2021.11.23. 17:58

Rendületlenül tovább a fejlődés útján

A most átadott csomóponttal biztonságosabb a közlekedés, de rengeteg tervet kell még megvalósítani.

MI

Fotó: DODO FERENC

Az utak összekötnek településeket, tájakat, embereket, közösségeket, ahogy üzleti partnereket is, és lehetőségeket hoznak életünkbe – a lakosság és az átutazók kényelmén túl számos előnye van annak, ha megújul egy település úthálózata. Így van ez Vásárosnamény életében is, ahol kedden adták át az új körforgalmú csomópontot a várost Kisvárdával összekötő út és a vasútállomás felé vezető szakasz csomópontjában.

Az eseményen jelen volt Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere, Szilvai József Attila, a Magyar Közút vezérigazgatója, dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

Örömteli bosszankodás

A Magyar Közút 2018-ban több mint 520 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el, e nagyszabású projekt keretében újultak meg az utak a Bereg szívében is.

Filep Sándor polgármester elmondta, a munkálatok márciusban kezdődtek és szeptember elején értek véget, és bár a forgalomkorlátozások sokak türelmét próbára tették, megérte a fejlődésért ezt a kis áldozatot meghozni. – A jövőben további körforgalmak építését és utak felújítását tervezzük, s bízom benne, hogy később is beszámolhatok az „örömteli bosszankodásról„. Fejlődni csak úgy lehet, ha előre tervezünk, ezért egy folyamat lezárásakor már az újabbakon gondolkozunk – hangsúlyozta a polgármester.

Filep Sándor lapunknak elmondta, az idén tizenöt pályázatot zártak le mintegy 3,7 milliárd forint értékben.

– Úgy vélem, ez egy igen szép teljesítmény egy kisváros életében. A fejlődést nem állhat meg, a lakosság biztonságosan közlekedhet, megújulnak a járdáink és kerékpárútjaink. Ezzel jelentős lépést teszünk afelé, hogy minél többen látogassanak el a városunkba. Vásárosnaményban vendégszerető emberek élnek, de nem mindegy, milyen környezetbe érkeznek a hozzánk látogatók, és milyen minőségű utakon jutnak el ide – tette hozzá.

– Mindenki csodálkozott és mintaként tekintett Fehérgyarmatra, amikor sorra épültek ott a körforgalmak, és mára szerte a megyében gyarapodott a biztonságos csomópontok száma – ezt már dr. Tilki Attila mondta a jelenlévőknek. Kiemelte: a jövőben az alsóbbrendű utak felújítására is lehetőséget kapnak a települések, továbbá az M3-as és M49-es építése is folytatódik.

Két hidat is tervezünk a Tiszán és a Szamoson, hogy még jobban bekapcsoljuk Szatmár-Bereg térségét az ország vérkeringésébe

– ismertette a terveket az országgyűlési képviselő.

Utakkal is építik az országot

Seszták Oszkár arról számolt be, a jövőben több polgármester kívánságát is valóra válthatják a megyében, ugyanis az önkormányzatok kezelésében álló belterületi utak rendbetételére is rendelkezésre állnak a források.

– Nagyon jó érzés megoldást találni a régi problémákra. Bízom benne, hogy sok polgármester követi majd az élenjáró települések példáját. Néhány évtizede még egy kezemen megszámolhattam volna, hány körforgalom volt a megyében, ma már viszont rengeteg ilyen biztonságos csomópont épült a közlekedők nagy örömére – zárta gondolatait a megyei közgyűlés elnöke.

– A Magyar Közút rendkívül sikeres évet zárt, s mindez példa nélküli, ha az eddigi útfelújításokat nézzük. Csak az idén több mint 1200 kilométernyi út újulhat meg az országban, ráadásul új autópályák is épülnek. A gazdaságot, a turizmust támogatjuk és az emberek mindennapjait tesszük könnyebbé az úthálózat javításával. Az élet azonban nem áll meg, hiszen még messze vagyunk attól, hogy csak az utak állagmegóvására kelljen koncentrálnunk – árulta el Szilvai József Attila, majd hozzátette: elindult a folyamat, hogy hamarosan mindenhol kiváló minőségű utakon közlekedjünk, s a munkájukat nagy mértékben segítik a helyi vezetők, akikkel közösen állítják fel a fontossági sorrendet az elvégzendő feladatok között.

– Folytatjuk a munkát, minden nap építünk valamit, s úgy vélem ezzel nemcsak az utakat, hanem az országot is építjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában