Nyírségi Bioenergia Kft.

2021.11.15. 15:02

Sajtóközlemény

Termelési kapacitás bővítése a Nyírségi Bioenergia Kft-nél.

A Nyírségi Bioenergia Kft. 145,37 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiírásán. A fejlesztés eredményeképpen 290,73 millió forint projektösszegből kapacitásbővítő beruházást hajtott végre 4488 Beszterec, 090/6 hrsz. alatt található telephelyén.

A sikeresen megvalósított projektnek köszönhetően jelentősen bővült a vállalkozás faforgács és más részekre aprított fatermék gyártási kapacitása. A komplex fejlesztés a teljes termék előállítási folyamatot érintette. Az alapanyag feldolgozási folyamat hatékonyságának növelését komplett légtechnika, a légszállításos anyagleválasztási technológia, forgódobos dobszárító berendezés, dobrosta segítette elő. A préselés technika valamint a biomassza tüzeléstechnika üzembe helyezésével a termék előállítási folyamat utolsó fázisa is a fejlesztés részévé vált. A technológiai folyamatokhoz szükséges anyagmennyiségek pontos mérése céljából mérleg került beszerzésre, a megnövekedett logisztikai feladatokat egy teleszkópos rakodógép valamint egy elektromos targonca támogatja. A termelő berendezések telepítése céljából biomassza előkészítő-keverő üzemcsarnok került megépítésre. A projektben beszerzett MRP rendszer a gyártási folyamathoz szükséges nyilvántartás és nyomonkövetés mentén segíti a folyamatok koordinálását. A sikeresen megvalósult beruházás hozzájárult a szervezet versenyképességének növeléséhez, hazai és exportpiacai bővültek. A szervezet képessé vált meglévő munkahelyeinek biztos megőrzésére.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00545

További információ kérhető:

Nyírségi Bioenergia Kft.

4400 Nyíregyháza, Debreceni út 269.

06 42 547 700

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában