Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.05. 17:05

Szép sikereket értek el a megyénkben főzött italok

A jonatánalmánk folyékony formában diadalmaskodott az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen.

GB

Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, Pál Tibor, a Várda Drink Zrt. ügyvezető igazgatója és Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a verseny fővédnöke az eredményhirdetésen | Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Jutott elismerés a megyénkben készült szeszes italoknak is az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjátadó ünnepségén, amit a napokban rendeztek meg Budapesten az Országházban. A magas színvonalú minőségi munkát jelzik ezek az elismerések. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy az ország legjobb pálinkája a Várda-Drink Exclusive Jonathán alma pálinka lett.

Elismerő szavak

A 10 ezer palack felettiek közül a Bolyhos ágyas cigánymeggy lett az első, míg a legeredményesebb pálinkafőzdék versenyében a Gong Pálinkaház végzett az élen. Életműdíjat vehetett át Lakatos Márton, Papp József és Somogyi József.

Nyíregyházán bírálták el szeptemberben a benevezett párlatokat. Képünkön Dömötör Zsolt minősítés közben | Archív Fotó: Pusztai Sándor

Ami a Magyarország Legjobb Pálinkája 2021 címet elnyert 2019-es évjáratú, 40% alkoholfokos Exclusive Jonathán alma pálinkát illeti, a megmérettetésen elért kimagasló eredményt felső fokú jelzőkkel méltatta a verseny zsűrijének szakmai elnöke, Béli Géza.

„Hagyományos gyümölcsfajta az ország almáskertjéből, a történelmi múltú Szabolcsból. Rendkívüli bemutató az alapanyag minőségén és a főzőmester páratlan tudásán, tapasztalatán keresztül, annak érdekében, hogy megismerjük a pálinka valódi igazságát. Tökéletes módon elővarázsolja a fajta fő tulajdonságát, a különleges zamatot, ami elsősorban az édes-savas ízhatás páratlan harmóniáján alapul. Illata a tavaszi almavirág illatát idézi elénk, friss, üde, lendületes, fiatalos, könnyedén parfümös. Ízben a gyümölcs piros héjának enyhe viaszossága a fahéjas, vaníliás fűszerezettséggel együtt kerek egységet mutat. Annak ellenére, hogy selymesen könnyed, hosszú megjelenésével mégis mély, hosszan tartó nyomot hagy a garaton. Izgalmasan szép és félreérthetetlenül igaz, elegánsan elbűvöli érzékszerveinket, elbűvöl bennünket.”

Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke, Pál Tibor, a Várda Drink Zrt. ügyvezető igazgatója és Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a verseny fővédnöke az eredményhirdetésen | Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Várda Drink Zrt. kimagasló sikerét mi sem indokolja jobban, mint az, hogy a benevezett pálinkái közül további 8 kapott aranyérmet, melyből ráadásul a 2018-as 42%-os Exclusive Besztercei szilva pálinka Champion-díjas lett, és három benevezett mintájukat ezüstéremmel jutalmazták. Ugyancsak szép sikereket tudhat magáénak a Zsindelyes Pálinkafőzde: két termékük kapott aranyérmet, közülük az egyik – a 2019-es évjáratú, 40% alkoholfokos szederpálinka Champion-díjjal is büszkélkedhet. Az érpataki főzdét dicséri még további 3 ezüst­érem is. Egy ezüstéremmel gazdagodott a Gulácsi Pálinkaház is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában