Nyíregyháza

2021.11.02. 08:18

Talentum: lehet jelentkezni

Az idén is támogatja a középiskolás tehetségeket a nyíregyházi Rotary Club.

KM

Tavaly Horváth Esztert és Tőkey Dorkát is támogatta a nyíregyházi szervezet

Fotó: Rotary

Három évvel ezelőtt Fekete Tibor elnöki évében indította el Talentum programját a nyíregyházi Rotary Club. Egy tagtársuk adta az ötletet, hogy támogassák a helyi középiskolák tanulóit céljaik elérésében. A kezdeményezés rendkívül népszerűnek és sikeresnek bizonyult, így ebben az évben is meghirdette a szervezet. Olyan – elsősorban hátrányos helyzetű – 14 és 18 év közötti, Nyíregyházán tanuló fiatalok jelentkezését várják, akik a korosztályukban kiemelkednek a természet- és humán tudományok, művészet vagy sport területén nyújtott teljesítményükkel.

Az ifjúsági szolgálat dönt

Kategóriánként egy diák vehet részt a programban, ezenfelül a bírálók több különdíjat is odaítélhetnek. Korábban személyesen beszélgettek el a fiatalokkal, a világjárvány miatt azonban a szervezet honlapján található adatlap kitöltésével jelentkezhetnek az érdeklődők.

A középiskolások több kategóriában és többször is pályázhatnak. A kitöltött formanyomtatványt és a szükséges mellékleteket november 15-én éjfélig a [email protected] e-mail-címre kell elküldeni, a később vagy hiányosan beérkező jelentkezéseket nem bírálják el. A benyújtott pályázatokat a klub ifjúsági szolgálata tekinti át, és ők tesznek javaslatot arra, mely projekteket támogassa az elnökség.

A döntésre november 30-áig kell várniuk a jelentkezőknek. A három kategória győzteseit 200 ezer forinttal támogatja a szervezet, és a nyerteseknek még ebben a tanévben fel kell használniuk az összeget eszközvásárlásra – tudatta lapunkkal Fekete Tibor programfelelős.


A program korábbi nyertesei

2018. Művészet: Gincsai Andrea Panna (népdalénekes); Természet- és humán tudomány: Vitkos Bence (informatika); Sport: Závaczki Bálint (golf); Különdíj: Sitku Csenge (laptopvásárlási támogatás). 2019. Művészet: Péterszegi Balázs (tuba); Természet- és humán tudomány: Zsigó Miklós (kutatás, innováció); Sport: Torkos Anetta Fanni (sportlövő). Különdíj: Vámos Gergő (futball). 2020. Művészet: Horváth Eszter (hegedű); Természet- és humán tudomány: Tőkey Dorka (sokoldalú, kiváló tanuló); Sport: Hatházi Dóra (úszó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában