Nagydobos

2021.11.25. 12:26

Tisztítsuk meg Nagydobost!

A megtisztított területek időközönként ellenőrzésre kerülnek.

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt céljainak megvalósítása érdekében nyilvános pályázati felhívást tett közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megyei és települési önkormányzatok, egyházi jogi személyek számára.

A Pályázati felhívás célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására.

E projekthez csatlakozik Nagydobos Község Önkormányzata is. A megvalósításra elnyert összeg: 4 090 600 Ft, melyből 10 db külterületi ingatlan kerül megtisztításra körülbelül 100 m3 hulladéktól.

A pályázat gyakorlati megvalósításához tartozik Nagydobos közigazgatási területén fellelhető illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolása: összegyűjtés, szállítás és kezelés. A megvalósítás során az elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladékkal érintett, pályázatban megjelölt ingatlan(ok) területének teljes hulladékmentesítés kerül végrehajtásra. A megtisztított területek időközönként ellenőrzésre kerülnek, a jogellenes hulladéklerakás megelőzése és hatósági szankcionálásának elősegítése érdekében.

Az érintett területek megtisztítás előtti és utáni állapotáról fotó dokumentáció kerül a jövőben közzétételre a munkálatok előre haladásának megfelelően.

Kovács Gábor polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában