KISS

2021.12.11. 10:20

A nyíregyházi vonalon is forgalomba áll az emeletes motorvonat

Újabb megyeszékhelyek válnak elérhetővé az emeletes motorvonatokkal a hétvégétől.

Forrás: MW-archív

A december 12-ei menetrendváltástól így már a Budapest–Győr–Hegyeshalom és a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonal egyes járatain is közlekednek a KISS-ek, valamint a Budapest–Újszász–Szolnok, a váci és az esztergomi elővárosi vonalon is egyre több járatban találkozhatnak az utasok az emeletes motorvonatokkal - olvasható a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság közleményében.

 

Az elővárosi forgalomban minden korábbinál nagyobb kapacitást nyújtanak a 600 ülőhelyes járművek, amelyek kiváló gyorsulásukkal és megbízhatóságukkal a menetrendi struktúrák stabilizálására is kiválóan alkalmasak, immár már négy elővárosi (váci-szobi, ceglédi, újszászi és esztergomi) vasútvonalon közlekednek. A vasúttársaság arra törekszik, hogy ezek az új szerelvények minél több utas számára biztosítsák a színvonalas kötöttpályás közlekedés élményét.

 

A decemberi menetrendváltástól már a megrendelt 40 darab emeletes motorvonat több mint fele, 22 új szerelvény áll rendelkezésre, főként a fővárosi agglomerációs vonalakon. A teljes flotta megérkezésével, tervezetten jövő év végétől, a fővárosi elővárosi vonalakon szinte teljes egészében modern FLIRT és KISS motorvonatok közlekedhetnek.

 

A modern motorvonatok a vidéki vonalakon régebbi járműveket is kiválthatnak, így ezeken a vonalakon is egyre több korszerűbb vonat szolgálja ki az utasainkat.

 

December 12-én elindul az első KISS a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonalon, december 17-étől pedig már péntek esténként és hétvégente is lehet utazni a vonal egyes sebesvonatjain az emeletes motorvonattal. A péntek esti KISS menetrend szerint 18:28-kor indul Budapest Nyugati pályaudvarról, és 22:19-re érkezik Nyíregyházára. Szombaton három – Nyíregyházáról 5:45-kor, illetve 15:45-kor, és Budapestről 10:28-kor induló –, vasárnap két – Budapest Nyugati pályaudvarról 6:28-kor, Nyíregyházáról 13:45-kor induló – járatban közlekedik KISS.

 

A beálló szerelvények mindkét vonalon FLIRT motorvonatokat váltanak ki, így ezek a járatok 200 fővel nagyobb kapacitással közlekednek, mint korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában