Nyíregyháza

2021.12.24. 07:00

Az összefogás erejével érzékenyít a nyíregyházi szervezet

Az Élet Forrása Egyesület háromezer dolgozó szakmai munkáját segíti.

JG

Több ezren látogattak el a családi napra, amit az egyesület szervezett

Fotó: Élet Forrása Egyesület

Az Élet Forrása Egyesület motorja az élén álló vezető, Hadobásné Kiss Hedvig, aki példaértékű hozzáállással, kitartással, elkötelezettséggel, elszántsággal és szakmaisággal irányítja a szervezetet. 

 

A közösségért dolgoznak 

 

– Az egyesületünk arra törekszik, hogy összefogja, felkarolja a megyében működő állami, önkormányzati, egyházi és civil fenntartású alap- és szakosított ellátást biztosító intézményeket, az ott dolgozókat, azok családjait és az ellátottjaikat – mondja Hadobásné Kiss Hedvig, az egyesület elnöke. – Az összefogás erejével érzékenyítünk. Programjainkkal, akcióinkkal elsősorban a közösségek tagjainak jóllétéért dolgozunk. Odafigyeléssel, törődéssel, támogatással erőt és hitet adunk, hiszen fontosak a segítőszakmákban dolgozók. A rájuk irányuló figyelem ezekben a lélektépő, nehéz, félelmekkel átszőtt napokban különös jelentőséggel bír. 

Hadobásné Kiss Hedvig
Forrás: Pusztai Sándor

Ezen túl az intézmények szakmai tevékenységeit segítik, támogatják, hozzájárulva a magas színvonalú, zavartalan működéshez is. 
Az Élet Forrása Egyesület elnöke egészségügyi és szociális területen oktat, ír, konferenciákat, szűréseket, programokat szervez és segít, projekteket visz sikerre, miközben közösséget épít, szemléletet formál, felhívja a figyelmet a terület problémáira, és javaslatot tesz a megoldásokra. 

– Számos lehetőségünk volt arra, hogy megtapasztaljuk az egymásért elvégzett munka örömét, az együtt, a közösen erejét, hogy összefogva, egymást segítve kell és lehet csak a problémákat megoldani, a nehéz helyzeteket átvészelni, töltődni, újra és újra erőt nyerni. Ezen dolgozunk közösen dr. Vinnai Győzővel, az egyesületünk tagjával, aki emberileg és szakmailag is segíti a munkánkat – hangsúlyozza az elnök. 

 

Tartalmas programok 

 

Hadobásné Kiss Hedvig büszke arra, hogy ebben az évben tartalmas programokat szerveztek és valósítottak meg. 

– A megyében 97 intézmény összesen 3000 dolgozója tartozik hozzánk – emeli ki az egyesület elnöke. – Olyan programokat szerveztünk májustól egészen az év végéig, amelyek során lelkileg feltöltődhettek, ami arra ösztönözte őket, hogy a munkájuk során még jobb teljesítményt nyújtsanak. Talán az egyik legkiemelkedőbb eseményünk volt, amikor májusban csatlakoztunk a Jerusalema-tánckihíváshoz. A megye harminc szociális intézményének ezer dolgozója táncolta el a koreográfiát. A felvételek 10 nap alatt 80 órányi utazással és forgatással készültek el, ezalatt közel 3000 kilométert tettünk meg. A Covid–19-időszak lezárása után szükségünk is volt ezekre az önfeledt, boldog pillanatokra. Júliusban az állatparki családi napon 53 intézményből 3300 dolgozó töltött el a családtagjaival együtt egy csodálatos napot a fantasztikus helyszínen. 

Augusztusban az egyesület rajzpályázatot hirdetett a családi napon részt vevő gyerekek számára. 

Szeretettánc a Sóstói Múzeumfaluban

– Szeptemberben az országos Memória Melódia felhíváshoz az Élet Forrása Egyesület is csatlakozott. Videópályázatot hirdettünk, arra kértük az intézményeket, mutassák be, hogyan harcolnak a zene erejével a demencia ellen. Októberben, tekintettel a nagy sikerre, szeretettáncra vártuk a jelentkezőket. Az idősek világnapja alkalmából a közös tánc helyszíne a Sóstói Múzeumfalu volt, ahol ötszáz ember mozgott együtt. Az év utolsó hónapjában kilenc bentlakásos szociális gondozást nyújtó intézménybe látogattunk el, hogy meglepjük az ápolókat és gondozókat, de legfőképp az időseket ajándékoztuk meg. Hiszem és vallom, nincs is szebb és nemesebb cél mások segítésénél, legyen bármilyen és bármekkora az a segítség – zárja gondolatait Hadobásné Kiss Hedvig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában