Kelet-retró

2021.12.08. 10:03

Bérgyilkossal akarta megöletni mostohaanyját egy kisvárdai lány

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 20 éve ezen a napon.

Fotó: Shutterstock

2001. december 8., szombat

 

Bérgyilkossal akarta megöletni mostohaanyját egy kisvárdai lány

 

Bérgyilkossal akarta eltetetni láb alól a mostohaanyját egy 21 éves kisvárdai nő. A gyilkosságot még időben megakadályozta a rendőrség.

A nyomozás jelenlegi állása szerint T. M. a 17 éves kisvárdai Cs. I.-nek átadta az 53 éves asszony lakásának kulcsait, és 500 ezer forintot ajánlott fel a gyilkosságért. A fiatalkorú belement az üzletbe, de egyedül nem mert nekilátni. Egy felnőtt ismerősének felajánlotta a vérdíj felét, aki látszólag elfogadta az ajánlatot, de másnap értesítette a rendőrséget.

 

Az újabb, telefonos egyeztetésnek már a nyomozók is fültanúi voltak, így a leleplezett felbujtó lány és a bérgyilkosjelölt fiú nem is tagadta szándékát. Beismerő vallomást tettek, ellenük a főkapitányság nyomozó osztálya emberölésre irányuló előkészület alapos gyanúja miatt indított eljárást.

 

A lány már korábban is próbálkozott hasonló akcióval mostohája ellen, akkor 200 ezer forintot adott egy férfinak, aki a mamát békén hagyta, ám a pénzzel lelépett. Amikor a mostoha megtudta, mit tervezett ellene nevelt lánya, nem is lepődött meg túlságosan. Azt mondta, M. már többször fenyegette. A tervezett bűntett motivációja feltehetően az apja halála utáni örökség mielőbbi megszerzése volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában