Nyíregyháza

2021.12.20. 13:46

Egymillió forintos adományt kapott a nyíregyházi intézmény

Erős közösség a siker kulcsa.

Fotó: [email protected] +36305431120

– A megyeszékhely lakosságát 1993 óta segítjük a különféle szolgáltatásainkkal. A házi segítségnyújtás, nappali ellátás és bentlakásos intézményeink mellett konyháink is vannak a Pacsirta utcán és a Vécsey közben – árulta el lapunknak Nagyné Hermányos Zsuzsanna, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ igazgatója hétfőn sajtótájékoztatón, melynek keretében a a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője egymillió forintos adományt adott át a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Idősekért és Fogyatékosokért Jószolgálati Alapítványának.

 

Támogatás és közösségépítés

 

A központ rendkívül szerteágazó tevékenységével támogatja Nyíregyháza lakosságát, továbbá a különféle képzőintézményeknek gyakorlati helyet is biztosítanak. 

– Egy új szolgáltatással felkészítjük azokat a hozzátartozókat, akik a szerettüket otthon kívánják ápolni. Ehhez a gyógyászati segédeszközeink mellett azt is megtanítjuk, hogyan kell kötözni, injekciót beadni, a beteget mozgatni. Rengeteg dolgunk van, havonta mintegy 1000–1500 embernek segítünk – engedett betekintést a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ munkájába az intézményvezető, akitől azt is megtudtuk, nagyon örülnek a Michelin adományának, mivel az alapítványuk felajánlásokból és pályázatokból működik.

Az alapítványunk fontos célja, hogy minél több közösségi rendezvényt szervezzünk, ezeket igyekszünk a városlakók igényeihez igazítani. 

– A kulturális és sportesemények mellett idősakadémiát és az Alzheimer Cafét is megrendezzük. Az előadásokkal az idősek problémáira keressük a megoldást, de közösséget is kovácsolunk. A fogyatékkal élők nyitottak a közösségi rendezvényekre, és nagyon szeretnek az idősekkel együtt főzni, ami szintén kapcsolódik a közösségépítő munkánkhoz – hangsúlyozta Nagyné Hermányos Zsuzsanna.

Az átadóünnepség jelen volt dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, akitől megtudtuk, a Michelin Hungária Kft. 25 éve működik a városban, és amellett, hogy munkahelyeket teremt, nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra is.

– Ez utóbbinak egy nagyon szép példája van most előttünk, és nem véletlen, hogy a vállalat kapta az idén a nívódíjat. Reméljük, hogy a partnerségünk a jövőben is rengeteg közös sikert hoz majd – bizakodott a polgármester.

 

Ezer szállal kötődnek

 

– Nem lehetnénk sikeresek, ha a mögöttünk álló közösség nem lenne az, ha nem kötődnénk ezer szállal ahhoz a városhoz, ahonnan a munkavállalóink közel fele származik – ezt már dr. Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője mondta el a jelenlévőknek. Hozzátette: a sikerből szeretnének visszaadni a közösségnek, azoknak, akik a leginkább szükségük van erre. 

– Minden olyan alapítvány közel áll hozzánk, amely rászoruló embereket támogat, és úgy vélem, az adományunkkal hozzájárulhatunk akár az évük sikeres zárásához, akár a jövő év könnyebbé tételéhez – emelte ki az ügyvezető. 

MI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában