Nyíregyházi Egyetem

2021.12.03. 13:52

Jól képzett szakemberek a megyének

Az újabb együttműködési megállapodás támogatja majd a fiatalok helyben maradását.

Fotó: Nyíregyházi Egyetem

– Újabb jelentős együttműködési megállapodást kötött az egyetemünk, ami nagyon fontos előrelépés, hiszen Bárány László mindenben segíti a Nyíregyházi Egyetemet, s most egy újabb „eszközzel” kapcsolódhat be az intézmény életébe. A megállapodás pozitív hatást gyakorolhat a hallgatói létszám emelésére és a kutatási, szolgáltatási tevékenységre is – mondta Vassné dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora pénteken, az egyetem és a a Baromfi-Coop Kft. között kötött megállapodásról szóló sajtótájékoztatón. Kiemelte: az együttműködés leginkább a duális képzésre irányul.

Jelentős mérföldkő

– A mezőgazdasági mérnök, illetve a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapszakos hallgatók duális képzés keretében dolgoznak majd a vállalat üzemeiben és laborjaiban. Ezáltal olyan lehetőséget biztosítunk nekik, ami az értékes gyakorlati tapasztalatok mellett a későbbiekben a megélhetésüket is biztosíthatja. Amennyiben kiváló munkát végeznek a cégnél, és megfelelnek a feltételeknek, akkor elhelyezkedhetnek a Baromfi-Coop Kft-nél. A szerződésen túl rengeteg közös tevékenységünk lesz a különféle kutatási és szolgáltatási területeken, ezért úgy vélem, a megállapodás rendkívül jelentős mérföldkő a Nyíregyházi Egyetem hallgatóinak és oktatóinak életében. A vállalatnak rendkívül jól felszerelt, a térségben egyedülálló laborja van, s a hallgatók ebben a környezetben gyakorolhatnak a jövőben. Bízom benne, hogy mind a duális, mind a gyakorlati képzésben segíti az egyetem munkáját a megállapodás – tekintett a jövőbe Vassné dr. Figula Erika.

Mindenki profitál belőle

Bárány László, a Baromfi-Coop Kft. ügyvezető igazgatója és az egyetem kuratóriumának tagja hangsúlyozta, az oktatás és a gyakorlat kéz a kézben jár, s abban a jövőben, amit közösen szeretnének megvalósítani, az a cél, hogy szoros és valódi tartalommal megtöltött együttműködés legyen a felek között.

– A Mastergood cégcsoportot nem kell bemutatni a megye és az ország lakosságának. Egy nagyon összetett vállalkozás a miénk, és ez az összetettség hatalmas lehetőség a hallgatóknak, hogy a tanulmányaik alatt, esetleg későbbi munkavállalóként az ambícióiknak megfelelően kipróbálhassák magukat. Mi nemcsak magas szintű gyakorlatias tudást szeretnénk az intézmény falai közé hozni, ugyanis elvisszük a hallgatókat azokra a műhelyterületekre, ahol a megfelelő gyakorlati irányítás mellett az ismeretszerzésen túl a készségeik, képességeik is fejlődnek.

Fotó: Nyíregyházi Egyetem

A befektetett energiából és munkából mi is profitálunk, hiszen a legjobb képességű hallgatóknak a diplomaszerzés időszakában állást kínálunk – tette hozzá Bárány László. Az ügyvezető igazgatótól megtudtuk, a közös munkából minden résztvevő profitál, mivel a vállalkozás kiváló, fiatal munkaerővel gazdagodik, akik itt maradnak a megyében.

– Az ifjú, sikeres szakemberek ugyanakkor az intézmény hírnevét öregbítik majd, és azt fémjelezhetik, hogy a Nyíregyházán szerzett diplomának óriási értéke van – hívta fel a figyelmet Bárány László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában