Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.12.08. 13:42

Közmunkából kinőtt termelőkapacitás

Mostantól járdalapokat, raklapokat, köztéri bútorokat és hulladéktárolókat készítenek Levelek új üzemében.

Fotó:

Egy beruházás mindig a jövő ígéretét hordozza egy településen, ahol megvalósul, hiszen általában nem csupán munkahelyet teremt, de szélesíti a helyi önkormányzat bevételi lehetőségeit, és a térségre is gazdaságélénkítő hatással van. Ilyen beruházást – egy betonelemgyártó és asztalosipari üzemet – adtak át ünnepélyes keretek között csütörtökön Leveleken a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő programja keretében.

A mostani közfoglalkoztatási mintaprogram megvalósulása mindössze egy esztendőt vett igénybe, így a közel 200 milliós üzemfejlesztés – ennek megépítése, a szakipari gépek beszerzése és beüzemelése – augusztus végére le is zárulhatott. – A megépült gyár egyedi beruházás abból a szempontból, hogy általa egy termelő, piacképes gazdasági tevékenység kezdődhet önkormányzati keretek között – fogalmazott köszöntőjében dr. Turóczyné dr. Székely Anita polgármester, nem hallgatva el, hogy hosszú, és megpróbáltatásokkal teli időszaknak kell még eltelnie ahhoz, nagyon sok munkát megkövetelve, hogy az eredmények beérjenek. Ugyanakkor nem hagyott kétséget afelől sem, hogy legfontosabb céljuk a siker és a nyereségesség.

A 100 százalékos önkormányzati üzemben szeptember 1-jével már megkezdődött a betonelemek és a raklapok gyártása Dávida József ügyvezető irányítása mellett, az induláshoz az önkormányzat biztosított forrást 2,5 millió forint értékben. A pénzből megvásárolhatták a legszükségesebb alapanyag palettát, működési támogatás címén pedig 5 millió forintot biztosított a helyhatóság a három dolgozó foglalkoztatására, akik mellé egy asztalos szakmunkást is szeretnének felvenni.

– Az a tudás és tapasztalat, ami itt rendelkezésre áll, és a beszerzett gépek előre fogják vinni önöket, már csak azért is, mert tavasztól rengeteg olyan beruházás indul az építőiparban, amihez az önök gépeire, eszközeire nagy szükség lesz – mindezt már a kiemelt vendég, Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár fogalmazta meg. – A településük a korábbi közfoglalkoztatási programok alapján építkezett, és szorgalmas munkával olyan kapacitásokat hoztak létre, amiről azt gondolom, hogy hamar növekedési pályára tudnak lépni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában