Nyíregyháza

2021.12.20. 14:44

Különleges nap virradt a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye Magvető Tanodájára

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek köszönhetően mindenhová jutott karácsonyi ajándék.

Fotó: Pusztai Sándor

Karácsonykor, mint tudjuk, árad a szeretet és ideje van a karitatív akcióknak. Ilyen különleges nap virradt a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye Magvető Tanodájára is, hiszen a Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) vezetőségétől, illetve a térség országgyűlési képviselőitől december 20-án sporteszközöket és fejlesztő játékokat vehettek át. Ahogy a szövetség alelnöke, és a gyűjtés koordinálója, Kiss András a guszevi Szentháromság Házban tartott ünnepségen elmondta. minden évben indítanak valamilyen akciót. Tavaly a gyermekvédelemben jótékonykodtak, az idén pedig az egyházmegye öt (oktató, felzárkóztató, és a szociális beilleszkedést segítő) intézményében – Nyíregyházán, Tuzsér, Kántorjánosiban, Hodászon és Máriapócson – varázsolták szebbé 135 gyermek karácsonyát. Az akcióhoz a térség két országgyűlési képviselője, dr. Vinnai Győző és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is csatlakozott. Mindennek, illetve a támogató magánszemélyeknek, fiatal vállalkozóknak köszönhetően több mint egymillió forint jött össze.

– Az ilyen karitatív munkát 2010 előtt még ÁFA-kötelezettség terhelte, és a támogatások is elmaradtak, 2010 óta viszont minden adventkor igyekszünk segítő akciókkal megszólítani a fiatalokat, ahogy most minden megyei tanoda minden tanulója részesült ajándékban – szögezte le Nacsa Lőrinc a KDNP frakciószóvivője. 

– Minden fejlesztés, amit a térségbe hozunk a jövő generációját szolgálja – fogalmazta meg köszöntőjében dr. Szabó Tünde is, aki sportjátékok labdáit hozta el, megígérve, hogy mindig segít, ha sporteszközökre lesz szükség. 

Ezt követően dr. Vinnani Győző a következőket üzente a tanodásoknak: – A társadalmi felemelkedés egyik legfontosabb tényezője a tanulás, általa értékesebb ember lehet mindenki.

A folytatásban a tanodák működtetésért is felelős Bodnár-Szabó Ildikó, az egyházmegye szociális irodájának vezetője adott hangot örömének, mert bár kezdetben 700 ezer forintos adományról tudtak, de ettől is több lett. és még mindig bővül. 

– Olyan ajándékokat oszthatunk ki, amelyek életre szóló élményt adnak. Ezek a gyerekek ilyen értéket még nem tartottak a kezükben a karácsonyfa alatt – mondta el. Az ünnepséget az ajándékok kiosztása előtt Szabó B. Sándorné, a tanoda szakmai vezetőjének kiegészítése zárta. Mint kiderült, a tartós élelmiszert, édességet, a tisztítószereket már kiosztották, a cipősdoboz-akció keretében is sok felajánlás érkezett, de a fejlesztő játékoknak azért is örül, mert az ünnep idején, de utána is az egész család leülhet egy közös játékra és beszélgetésre. 

MJ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában