EMLÉKTÁBLA

2021.12.07. 14:12

Márványtábla őrzi az alapítók emlékét

A Kállay Gyűjtemény alapítója, első igazgatója és munkatársa előtt tisztelegnek az emléktáblával.

Az idén is folytatódik az a szép hagyomány, melynek keretében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és a polgármesteri hivatal szakszervezeti bizottsága mikuláscsomaggal ajándékozza meg a Jósa András Kórház gyermekosztályának kis betegeit. A koronavírus-járvány az elmúlt közel két évben nagy hatást gyakorolt az életünkre, s bár a tavalyihoz hasonlóan az idén is rendhagyó módon kapták meg a csomagokat a gyerekek, a hagyomány tovább él.

A kórházban a járvány miatt látogatási tilalom van érvényben, így csak távolról láthattuk az ablakból integető gyerekeket, akik már nagyon izgatottan várták a Mikulást.

 

Az ablakból integettek

 

Dr. Szondi Zita, a megyei kórház főigazgatója lapunknak elmondta, jelenleg több mint kétszáz kis beteget kezelnek a gyermekosztályon. – Most "szezon" van, a felső-légúti és egyéb megbetegedések miatt nagyon magas a betegek száma, de már nagyon várják a Mikulást. A körülmények sajnos az idén sem teszik lehetővé, hogy az osztályokra is bemenjünk, hiszen magas a fertőzés kockázata, de a nagyszakállú érkezése előtt jeleztük a gyerekeknek, hogy ki látogat el hozzájuk, így az ablakból integettek a Mikulásnak és a polgármesternek. A csomagokat a kollégák felviszik az osztályokra, és az ebéd mellé kapják meg a gyerekek. Reméljük, a mikuláscsomagok tartalma némiképpen megédesíti a gyerekek betegséggel árnyékolt hétköznapjait – tette hozzá dr. Szondi Zita.

– Immár tizenegyedik alkalommal vagyok itt, és a szakszervezettel, a kórházzal mindig nagyon komoly szervezőmunka előzi meg a látogatásunkat – mondta lapunknak dr. Kovács Ferenc. A polgármester kiemelte, a tavalyi ajándékozáshoz hasonlóan, az idén sem találkozhatnak a gyerekekkel, de az ablakból látták, mennyire örülnek. – Nemcsak az itt gyógyuló kis betegekre gondoltunk, hiszen a Mikulás úgy töltötte meg a puttonyát, hogy a gyerekekhez látogatóba érkező testvéreknek is jusson csomag. Mindig nagyon megható ide jönni, a koronavírus-járvány előtti években végigjártuk a kórtermeket, láttuk a csillogó szemű gyerekeket, előfordult, hogy valaki örömében sírva fakadt. Jó érzés látni az arcukon az örömöt, és reméljük, minél hamarabb meggyógyulnak, és hazamehetnek – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában