ÁTVERÉS

2021.12.10. 15:55

"Mehetek, ahova akarok, nincs kit felelősségre vonni" - Így járt olvasónk...

Mennyire igaz: az ember holtig tanul! Én is. Időskoromra újra megtanultam valamit - írja olvasónk.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy kicsit csak az szomorít el, hogy erre már nagyon sokan figyelmeztettek. A történetem tanulsága: vigyázzunk a faárusokkal! Egy hete történt, hogy megrendeltem – egy ismerőstől – húsz mázsa tűzifát. Amikor meghozták, szerettem volna látni, hogy meg van-e a megrendelt mennyiség. Azt mondták, nekik erre nincs idejük, higgyem el, pontosan annyi. Este volt már, amikor megérkeztek, így tényleg lemondtam róla.

Lerakták, adtak egy számlát, én kifizettem a nem olcsó árut. Reggel alaposan megnéztem a rakást és láttam, hogy messze nem éri el azt a mennyiséget, amiért elkérték tőlem a pénzt. Sőt, kiderült, hogy nedves, vizes az egész. Felhívtam a szállítót, aki elhajtott, s azóta sem veszi fel a telefont. Megnéztem alaposan a számlát, bizony, azon sem a cég címe, de még egy bélyegző sem szerepel.

Mehetek, ahova akarok, nincs kit felelősségre vonni. Íme a tanulság: először is, ne rendeljünk (ne vegyünk) alkalmi árusoktól semmit, mert szinte biztos, hogy becsapnak. Másodszor, jól nézzük meg, mit veszünk át, hisz utólag már lehetetlen reklamálni. A papírok alapos áttanulmányozása is fontos, mert azon legalább el lehet indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában