Kisvárda

2021.12.03. 11:30

Ne hagyjon alább a kedv

Nyitva vannak az oltópontok, de kevesebben kérik az oltást, mint a múlt héten.

KO

Az oltópontok 7-19 óra között nyitva vannak

Fotó: Dodó Ferenc

Az oltópontok nyitva állnak 7 és 19 óra között a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban, ahová a múlt hét elején, az akcióhét első napjaiban jelentős számban mentek oltásra a környéken élők. A csúcs a múlt hét péntek volt, amikor 678-an vették fel a koronavírus elleni védőoltás valamelyik típusát, azóta az érdeklődés alábbhagyott, éppen ezért hívja fel a kórház a figyelmet arra, hogy regisztráció nélkül gördülékenyen hozzájuthat bárki a védőoltáshoz. Hegyi Henrik D., a kórház főigazgatója hozzátette: nemcsak a felnőtt lakosságot, hanem a fiatalokat, valamint a 12–18 év közöttieket is várják 3 oltóponton.

Kell a harmadik oltás is

– Nagy bummal indult az oltási akcióhét kórházunkban, aztán azóta a harmadával esett vissza az oltópontok forgalma – jegyezte meg a főigazgató, majd beszélt arról is, hogy egyre több beteget kell ellátniuk.

Noha a kapacitásainkkal jól gazdálkodunk, a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek kezelése óriási orvosi és ápolói erőforrást kötnek le.

– A hét elején a nyíregyházi kórházból átkerült hozzánk a covidos betegek intenzív ellátása, tehát ha súlyos betegünk van, nem szállíthatjuk át, Kisvárdán látjuk el – vázolta fel az aktuális helyzetet a főigazgató. Hozzáfűzte a kórházban ápolt betegek között vannak 30-40 év közöttiek is.

Megtudtuk, főként azok kerülnek be súlyos tünetekkel, akik egyetlen adag védőoltást sem vettek fel, illetve az oltottak közül, akik az év elején kapták meg a vakcinát, és 6 hónap elteltével csökkent az oltás védőhatása, de a harmadik adagot még nem kérték. – A fertőzöttek száma naponta tízezer körüli és szignifikánsan nem csökken ez a szám. Jó lenne tovább növelni az átoltottságot. A kórházak a maguk részéről annyit tehetnek, hogy biztosítják a humán erőforrást az oltópontokon. Vakcina van elegendő, legtöbbet a Pfizerből adunk be, sokan kérik a Shinopharmot, valamint a Janssent is, az utóbbi egyadagos védőoltás. Szeretnénk, ha minél többen élnének a regisztráció nélküli oltás lehetőségével, mert a járvány csak a védőoltással fékezhető. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy az oltóponton nyugodtan kivárják a sorukat, türelmükkel segítik munkánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában