TISZATELEK

2021.12.10. 17:41

Nem csak szólás a falra mászás

A tiszateleki nebulók nagy örömmel vették birtokba a boulder mászófalat.

KM

Forrás: ISKOLA

Új mozgásforma jelent kihívást néhány napja a Tiszateleki Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulóinak. A nebulók nagy örömmel vették birtokba azt a boulder mászófalat, amit a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség pályázatán nyert meg az oktatási intézmény, s így immár nemcsak egy szólás, hogy „falra lehet mászni tőle”. A boulder mászófal biztosítás nélküli mászást jelent alacsony magasságokban. A leeső mászót a földre helyezett vastag szivacsok védik meg a sérülésektől. 
 

A képzelet szab határt 


A pályázat mászótermek kialakítására, kül- és beltéri mesterséges mászófalak építésére nyújtott lehetőséget. A tiszateleki iskola tornatermében egy közel 30 négyzetméteres, 0,5-0,7 méteres áthajlásokkal kialakított mászófal épült meg a Hovi-Tech Kft. kivitelezésében. A több mint 100 különböző méretű és formájú fogás elhelyezésének csak a képzelet szab határt, ugyanis az elemek mozdíthatóak, így újabb és újabb mászóútvonalakat lehet kialakítani. A mászófalat nemcsak a „falmászó” szakkörre járó gyermekek használják nagy lelkesedéssel, hanem a mindennapi testnevelés órák feladatai közé is igyekeznek a nevelők beépíteni a komoly erőnlétet és ügyességet igénylő gyakorlatokat. A nem mindennapi projekt megvalósításához jelentős segítséget nyújtott a Nyíregyházi Tankerületi Központ – tájékoztatta szerkesztőségünket Molnár József, az iskola vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában