PÁLYAORIENTÁCIÓ

2021.12.09. 19:29

Rendhagyó pályaválasztási óra

Online pályaválasztási kiállítást tartottak szerda délelőtt a Nyíregyházi Televízióban.

KM

Forrás: KORMÁNYHIVATAL

A hagyomány szerint kétnapos, őszi „Dönts jól, a jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a koronavírus-világjárvány miatt nem lehetett megrendezni, azonban szerdán 10 órától egy rendhagyó tanítási óra idejére, szakértői stúdióbeszélgetés keretében mégis megvalósult a cél: a pályaválasztók segítése az életük talán egyik legnagyobb döntésének meghozatalában. 
 

Fontos információk 


A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében ezúttal a képernyő és a digitális eszközök segítségével lehet nyomon követni a továbbtanulás előtt álló általános iskolásoknak, szüleiknek és pedagógusaiknak szóló rendezvényt. Román István megyei kormánymegbízott azt mondta, a stúdióban egy olyan kerekasztal-beszélgetést állítottak össze, amiben a fiatalok tanácsokat, segítséget és fontos információkat kaphatnak a pályaválasztáshoz. 

A Nyíregyházi Televízió stúdiójában Tarczy Gyula főszerkesztő Kindruszné Munkácsi Ágnessel, az Oktatási Hivatal főosztályvezetőjével, Mikita Eszterrel, a Nyíregyházi Tankerületi Központ sajtó- és kommunikációs referensével, Bodnár Attila Sándorral, a Kisvárdai Szakképzési Centrum főigazgatójával, Lévai Imrével, az Északi Agrárszakképzési Centrum főigazgatójával, Halkóné dr. Rudolf Évával, a Nyíregyházi Egyetem kancellárjával beszélgetett. A szakemberek bemutatták a képzési területeket, programokat, de szó esett a munkaerő-piaci igényekről és esélyekről is. A diákok pedig sok iskolából az internet segítségével követhették a rendhagyó óra programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában