Kelet-retró

2021.12.18. 08:00

Rendőri felügyelet mellett bontották le a Jerevánt

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

1971. december 18., szombat

 

Megszűnik a forgalom a szatmári kisvasúton

 

A debreceni MÁV-igazgatóságtól kapott tájékoztatás szerint a Kaba-Nádudvar és Kisújszállás-Dévaványa normál nyomtávú vasútvonalakon, valamint a Jánkmajtis-Kölcse közötti keskeny nyomközű gazdasági vasútvonalakon a személy- és áruforgalmat 1972. január 1-jén 0 órától megszüntetik.

 

A Jánkmajtis-Kölcse vasútvonal menti helységek személy- és áruforgalmát a Volán 5. sz. Vállalat közúton autóbusszal és tehergépkocsival bonyolítja le. Részletesebb tájékoztatást a területileg illetékes vasúti állomásokon, autóbusz-megállókban kifüggesztett hirdetmények, illetve az illetékes vasútállomások és a Volán Vállalatok szolgálati helyei adnak.

 

2001. december 18., kedd

 

Rendőri felügyelet mellett bontották le a Jerevánt

 

A minap még asztalt bontottak a Jereván Söröző fedett helyiségében, hétfőn viszont magát a pavilont bontották le. A város szívében, a Benczúr téren szívszorongató érzés fogta el a terület bérlőjét, ugyanis a régi Jereván kerthelyisége mellett az általa másfél éve építtetett fedett szórakozóhely a földdel vált egyenlővé.

 

Az építési engedély hiánya miatt régóta vívódnak a felek. A polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetője nem kívánt nyilatkozni, helyettese ismertette álláspontjukat: - A kényszerbontást az idézte elő, hogy az önkormányzat tulajdonát képező közparkban engedély nélkül építettek. Erről határozat született, amit a bérlő megfellebbezett, ugyanakkor a bontásról szóló döntést a közigazgatási hivatal jóváhagyta. Többször felszólítottuk a bérlőt, azonban a helyzet nem változott. Végül előzetes bejelentés alapján egy gazdasági társaság bevonásával, rendőri felügyelet mellett bontattuk le az épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában