Nyíregyháza

2021.12.25. 15:30

Szeretetet kaptak a karácsonyfa alá

Teljesítettük a kívánságukat.

MI

Fotó: DODO FERENC

Lezárult az idei karácsonyi Segítünk! akciónk, melyben két különleges embert ismertünk meg, akik bár nehéz helyzetben vannak, minden napban megtalálják a jót, a szépet. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idén Horvát Erzsébetnek és Varju Csabának, egy mozgássérült párnak varázsoltuk szebbé az ünnepeket. Az akció igazán rendhagyóra sikerült, hiszen bár Erzsó és Csaba állnak az akciónk középpontjában, ők nemcsak fogadták a támogatásunkat, hanem történetükkel másoknak is erőt adtak. 

 

Erőt adtak másoknak 

 

Olvasóink jóvoltából december 22-én ajándékokkal megpakolva látogattuk meg a fiatalokat, akik az elmúlt hetekben rengeteg pozitív visszajelzést, kedves szót és jókívánságot kaptak az emberektől. Egy nyíregyházi családi vállalkozás megvásárolta a vágyott laptopot Erzsónak és Csabának, a 3 Mérnök-Terminál Kft. pedig minden szükséges szoftverrel ellátta az eszközt, hogy a pár könnyedén és hatékonyan használhassa a munkájához. A közös célok, az együtt töltött idő számukra mindennél fontosabb, rajonganak a természetért, ezért nagyon örültek, amikor megtudták, az ajándékok mellett egy közös túra is vár rájuk tavasszal a Nyíregyházi Állatparkban. 

Horvát Erzsébet és Varju Csaba mindenkinek hálás, aki részese volt a karácsonyi akciónknak. Az ajándékokat kollégánk, Miklós István adta át
Forrás: Dodó Ferenc


Gajdos László, az állatkert igazgatója azonnal igent mondott a megkeresésünkre, így már csak a kellemes időjárásra kell várni a kellemes kikapcsolódáshoz. 
– A barátok, ismerősök, a szomszédok sorra gratuláltak nekünk a cikkhez, és az idegenek szeretetteljes szavai is eljutottak hozzánk. El sem tudjuk mondani, mennyire jó érzés, amit az elmúlt hetekben az emberektől kaptunk. Sokakhoz eljutott az üzenetünk, és úgy látom, sikerült elérnünk a célunkat, az életfelfogásunkkal erőt adtunk másoknak. Már most érezzük a változást, sokan megismertek minket, és ez megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk. Nagyon hálásak vagyunk az ajándékokért, de a szeretet nem tárgyakban mérhető, ezért még jobban örülünk annak, hogy sokan akartak az akció részesei lenni, és felfigyeltek ránk – osztotta meg az elmúlt hetek tapasztalatait Csaba. A társasházban nagyon támogató a közösség, a fiatalok elmondták, már a beköltözésükkor többen felkeresték őket, hogy hogyan segíthetnek nekik. 

 

Támogató közösség 

 


– Az egyik szomszéd bácsi körbevitte a Kelet ominózus lapszámát a társasházban, és mindenkinek megmutatta, aki csak arra járt. Rendkívül kedves ember, mindig érdeklődik a hogylétünk felől, segít levinni a szemetet is, pedig már elmúlt kilencvenéves. Ez az odafigyelés régen vidéken alapvető volt, az emberek figyelték télen, füstöl-e a szomszéd kéménye, és ha bármi szokatlant tapasztaltak, azonnal bekopogtak, hogy minden rendben van-e. Ez sajnos mára szinte eltűnt, de jó érzés, hogy a mi kis közösségünkben megvan – fűzte hozzá Erzsó. 
– A rengeteg jókívánság megihletett, ezért azt tervezem, verses formába öntöm mindazt, amit az elmúlt hetekben tapasztaltunk. A Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületét is megleptük egy kis alkotással: karácsonyi verset írtam a dolgozóknak, hogy megháláljam azt a rengeteg törődést és szeretetet, amit tőlük kaptam. A szöveget Erzsó egy impozáns ünnepi háttérre illesztette, majd kitettük az egyesület faliújságjára – árulta el a fiatalember. 

– A karácsonyt szűk körben ünnepeljük meg, meglátogat minket néhány barát. Közösen feldíszítjük a fát, és az ünnepi menüt is együtt készítjük el, nem is találhatnék Csabánál jobb kuktát – engedett bepillantást a karácsonyi előkészületekbe Erzsó, akitől azt is megtudtuk, hogy nem csapnak nagy bulit, hiszen a legfontosabb számukra a meghittség és az együtt töltött idő. 
A fiatalok nagyon hálásak mindenkinek, aki részt vállalt abban, hogy bearanyozzuk a karácsonyukat. Köszönik a Start rehabilitációs vállalatnak és az egyesületnek, hogy a figyelmünkbe ajánlották őket, és még jobban megerősödve haladnak tovább a már megkezdett úton. 


 

Borítókép: Horvát Erzsébet és Varju Csaba mindenkinek hálás, aki részese volt a karácsonyi akciónknak. Az ajándékokat kollégánk, Miklós István adta át | Fotó: Dodó Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában