RENDBE TETTÉK AZ UDVART

2021.12.14. 14:39

Üde zöld színfolt lett a Jókai- iskola udvara

– Bizonyára láttátok gyerekek, hogy milyen volt a régi udvar, láttátok azt, hogy sok kis apró lapocskából állt, amiben sajnos könnyen megbotlottatok, és a pálya sem volt tökéletes. Igyekeztünk egy kis természetet hozni a betondzsungelbe közétek, rendbe tettük az udvart – mondta Nyeste Ferenc, a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitere kedden reggel a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola Kálvin téri épületének megújult udvarán.

Fotó: DODO FERENC

– 630 négyzetméter felületen műfüves gumilapot fektettünk le, a pálya, ami  330 négyzetméter, új színt és vonalazást kapott. Elkészült a járda, több mint 100 négyzetméteren. Bízom abban, hogy tetszik nektek az új udvar. A beruházás 23 millió forintba került, mi azt gondoljuk, hogy a komfortos környezet nagyon is megérte, főleg, ha  ennyi csillogó szempárt látok. Használjátok egészséggel ! – tette hozzá a presbiter. Az udvart dr. Gaál Sándor esperes áldotta meg, a gyerekek és szüleik jelenlétében rövid imádsággal köszönték meg a fejlesztést. Az esperestől megtudtuk, a Jókai -iskola másik telephelyén jól halad az iskolabővítés. Nyíregyháza egyik legrégebbi iskolájában új, három emeletes épületrészben hat tantermet, melegítőkonyhát, 200 fős ebédlőt és egy tornatermet alakítanak ki. Emellett két óvodát is építenek a reformátusok a megyeszékhelyen, valamint bővülhet az örökösföldi bölcsődéjük is. 

 

 

Címkék#iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában