Nyíregyháza

2021.12.12. 12:45

Új szintre léphettek az emeletes motorvonattal

Vasárnap délelőtt begördült az első KISS emeletes motorvonat a nyíregyházi vasútállomásra.

„Sebesvonat érkezik Budapest Nyugati pályaudvarról az első vágányra. A vonat tovább nem közlekedik”. 

Vasárnap 10 óra 19 perckor begördült a menetrendszerű szerelvény, és az utasok között volt dr. Hosszú József is, aki rövid, ám annál komfortosabb utat tett meg Újfehértóról: – Kipróbáltam az emeletes vonatot, és bizony irigylem azokat a diákokat, utasokat, akik ezzel közlekednek a jövőben – summázott a város polgármestere.


A december 12-i menetrendváltástól újabb megyeszékhelyek válnak elérhetővé az emeletes motorvonatokkal: a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal egyes járatain is közlekednek majd a KISS járművek.

Forrás: Fotók: Sipeki Péter


– Történelmi ez a nap: az új vonatokkal kényelmesebb, komfortosabb körülmények között lehet utazni. Ez is a vasútfejlesztési koncepció része. Jó hír, hogy elkezdődött a Tokaji úti aluljáró megtervezése – jelentette be dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő.


A vasút 1858-ban érte el Nyíregyházát. Az emeletes motorvonattal új fejezet íródik a históriáskönyvben. – A kötöttpályás közlekedésben van potenciál. Szintet léphettünk a látványos korszerűsítéssel – fűzte hozzá dr. Ulrich Attila, a megyeszékhely alpolgármestere.


Hadnagy Attila, a MÁV pályavasúti területi igazgatója közölte, hogy 2021 az európai vasút éve: – A vasút a legzöldebb, legfenntarthatóbb közlekedési mód, és a fejlesztésekkel pedig egyre vonzóbbá válik az utasoknak. A 600 férőhelyes KISS emeletes motorvonatokat örömmel fogadta az utazóközönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában