Nyíregyháza

2022.01.26. 15:21

A beregi stratégiai partner

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium.

Fotó: Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Péter

Jó ügyért sercegett a toll a Nyíregyházi Egyetem dísztermében: a felsőoktatási intézmény vezetése együttműködési megállapodást kötött a Bereg szívében található vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziummal.
A kisvárdai Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, valamint a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium után egy újabb szabolcs-szatmár-beregi középiskolával erősítette meg az egyetem a beiskolázási programját.
– Nagyon fontos, hogy a természettudományi képzések iránt érdeklődő diákoknak kis csoportokban terepgyakorlatokat, laborvizsgálatokat és emelt szintű érettségi felkészítést tudjunk tartani. Közben a tanulók megismerhetik az egyetem infrastruktúráját, oktatóit, találkozhatnak egyetemistákkal, informálódhatnak a Biológia BSc, a Környezettan BSc, illetve a Z-szakról és az emelt szintű érettségi követelményeiben új elemként megjelenő kutatástervezéssel. A gimnázium pedig segít a beiskolázásban és a hallgatói toborzásban – jelentette ki Vassné prof. dr. Figula Erika rektor, aki Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár társaságában írta alá a megállapodást.
A program egyik célja a sikeres érettségi segítése, a másik a kutató diákok toborzása az egyetem kutatási programjaihoz. A Junior TDK lehetőséget ad a felvételizőknek a tanulmányi pontok mellé plusz pontokat szerezni. A harmadik közös cél pedig, hogy a középiskolai mentortanárok orientálják tanítványaikat a Nyíregyházi Egyetem irányába, és segítsék a hallgatói létszám növelését a természettudományos szakokon.
– Többször voltak már diákjaink az egyetemi laborban kísérletezni, jártunk a nyílt napokon, és oktatók érkeztek hozzánk pályaorientációs foglalkozások keretében. A jövőben ezt a kapcsolatot szeretnénk tovább erősíteni. Bízunk benne, hogy sokan jelentkeznek a Nyíregyházi Egyetemre – jegyezte meg Szalainé Biró Katalin, a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium intézményvezetője, aki Toldi Zoltán pedagógussal reprezentálta a beregi középiskolát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában