Tízszeresére is emelhették volna

2022.01.14. 09:00

A vizitdíjjal viccelődtek

A baloldal egyik országgyűlési képviselőjelöltje azt fejtegette korábban, hogy akár tízszeresére is emelhette volna a Gyurcsány-kormány a vizitdíjat, mert az jól jön a háziorvosoknak, és nem ró különösebb terhet az emberekre.

Forrás: MTI

 Aranyos Gábor MSZP-s politikus 2008. január 15-én – tehát még a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat nagy többséggel elutasító szociális népszavazás előtt – a Kölcsey TV Ring című műsorában hozta szóba az említett kérdést.

 

Arról beszélt a műsorban, hogy influenzás lett karácsony után, és amikor elment a háziorvosához, ott órákig kellett sorban állnia. Aranyos szerint ennek az is az oka, hogy sok idős ember feleslegesen, indokolatlanul, csupán beszélgetni jár oda, valójában nem is betegek.


„Írtam is mérgemben egy sms-t a barátnőmnek, hogy miért nem emeljük tízszeresére, hiszen azzal szembesültem – ez tényleg csak vicc volt –, hogy ott ült a néni velem szemben, gyakorlatilag a húsz beteg közül hárman voltunk látványosan betegek. Az összes többi olyan volt, hogy Marika néni eljött, mert éppen főzött újévkor nagyon finom tortát, és az orvossal trécselni akart” – magyarázta a baloldali politikus.


A vizitdíj mellett érvelve azzal folytatta, hogy mennyire jól jön az a 300 forint az orvosoknak, míg az emberek számára nem nagy teher, úgyis elköltik azt a pénzt dohánytermékekre vagy bármi másra.


Aranyos áprilisban Márki-Zay Péter és a baloldal jelöltjeként fog indulni az országgyűlési választáson, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 2. számú választókerületben.
A vizitdíj mellett kiállt az elmúlt években a baloldal miniszterelnök-jelöltje is. Márki-Zay Péter kifejezetten problémának tartja, hogy a vizitdíj és az egészségügy privatizációja tabutéma. Több rendezvényen és lakossági fórumon is megosztotta az elképzeléseit az egészségügy kérdéseiről.


– Nem ördögtől való gondolat, bár tudom, hogy a kórházi napidíj és a vizitdíj a népszavazás óta tabu. Mint ahogy bármiféle piacosítás. Nagy hiba – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje 2020 őszén a Gellért Szállóban elhangzott beszédében.


Mediaworks Hírcentrum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában