Kisvárda

2022.01.28. 13:20

Egyetemi képzést indítanak Kisvárdán

Edző, sportszervezés, valamint gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakok is indulnak.

km

A Nyíregyházi Egyetem szeptemberi kezdéssel hirdette meg első ízben a kisvárdai kihelyezett képzéseit. Edző, sportszervezés, valamint gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakokat szeretnének levelező munkarendben indítani az új képzési helyen. Az edző alapképzési szakot labdarúgás specializációval hirdették meg ott, ahol élvonalban játszik a csapat. A foci iránti elkötelezettség mellett azért is vonzó a jelentkezők számára ez a szak, mivel a felvételi összpontszámot kizárólag a gyakorlati vizsgaeredmény duplázásával számítják ki, többletpontok hozzáadása nélkül. Az edző alapképzési szak 6 féléves. 

 


Szintén sporttudományi képzés a sportszervezés alapképzési szak. A szakon szerzett közgazdasági és sporttudományi ismeretek jó elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak országos és helyi sportszervezeteknél, sportvállalkozásoknál szakmai ügyintézőként vagy vezetőként. Ezen a szakon felvételi követelmény az emelt szintű érettségi vizsga, azt a jelentkező döntheti el, hogy mely vizsgatárggyal tesz eleget ezen követelménynek. A sportszervezés alapképzési szak ugyancsak 6 féléves. 
 


Követelményrendszer 

 


A gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak keretében vállalkozási és pénzügy-számviteli specializációt hirdet 7 féléves képzésben Kisvárdán a Nyíregyházi Egyetem. 

 


A csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakra jelentkezőknek rendelkezniük kell egy emelt szintű érettségi vizsgával. A felvételi követelmény bármely emelt szintű érettségi vizsgával, vagy középfokú szakképzettséget tanúsító oklevélben szereplő szakmai vizsgatárggyal teljesíthető. A szakra jelentkezőknek alkalmassági vizsgán is meg kell felelniük, de bizonyos esetekben kérhető ez alól mentesség.
 

Címkék#kisvárda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában