Kelet-retró

2022.01.18. 08:00

Gyerekek tették ártalmatlanná a veszett rókát Kállósemjénben

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1972. január 18., kedd

 

Akár 3 nőt is fogadhat egyszerre a mátészalkai kijózanító állomás

 

Több mint egymillió forintból kijózanító állomást építenek a mátészalkai kórház területén. Az állomáson 6 férfit és 3 nőt kezelhetnek majd egyszerre, átadását jövő év májusára tervezik.

 

Gyerekek tették ártalmatlanná a veszett rókát Kállósemjénben

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy Somogy megyében veszett rókákat találtak. A napokban olyan hírek terjedtek el, hogy Szabolcs megyében is megjelentek a veszélyes állatok. A megyei Állategészségügyi Állomástól érdeklődtünk, igaz-e a hír. 
- Igaz - tájékoztatott dr. Czövek László. - Eddig Lónyán, Nyírbogdányban, Biriben és Kállósemjénben fogtak, illetve találtak veszett rókát. Lónyán a tsz juhtelepére is bemerészkedett, itt a birkákat sorozatoltásban részesítették. Nyírbogdányban és Biriben rókahullát találtak. Kállósemjénben az egyik tanyán egy hízott kacsát akart ellopni, de a gyerekek - kutyák segítségével - ártalmatlanná tették a veszett állatot. A veszettség terjedésének megakadályozására az állategészségügyi állomás felkérte a vadásztársaságokat, hogy mérgezést végezzenek, ahol pedig feltehetően előfordulnak a rókák, ott vadászatokon irtsák a veszett állatokat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában