Sényő, Nyírpazony

2022.01.19. 16:30

Hasznos volt a miniszteri vizit a megyében

A napkori gyártócsarnok avatása után Szijjártó Péter Sényőt és Nyírpazonyt is felkereste.

Fotó: Szabó Sándor archívuma

Mozgalmas keddje volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek. Kora reggel a fémszerkezetek gyártásával foglalkozó Gémtech Kft. új gyártócsarnokának átadásán vett részt Napkoron, napközben beszédet mondott az építési betontermékek gyártásával foglalkozó Viastein Kft. újonnan felavatott biharkeresztesi üzemében, eközben pedig felkeresett két szabolcs-szatmár-beregi települést is.  

– Örömmel fogadtuk a minisztert, akit dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő hívott meg hozzánk, a választókerületébe. Egyenesen a sportcentrumhoz érkezett Szijjártó Péter, és meglepően naprakész volt a futballcsapatunkat illetően – közölte Pehely Zoltán, a közel 1500 lakosú Sényő polgármestere. 

Tudta, hogy hol állunk az NB III-ban, hogy anno szerepeltünk magasabb osztályban, gratulált a szereplésünkhöz és kiemelte: a lélekszámhoz viszonyítva komoly eredmény a nézőszámunk is.

– Elmondtuk, hogy szeretnénk egy műfüves pályát, és erre reális esélyünk lehet. Utána az idősek otthonának nappali klubhelyiségébe sétáltunk át, ahol a képviselő testület tagjai köszöntötték. A testületi ülésünk díszvendégeként szólalt fel, és érződött, hogy alaposan felkészülve jött el hozzánk.

Nyírpazonyban Dubay László polgármester fogadta a külgazdasági és külügyminisztert, akivel közösen tekintették meg a hamarosan átadandó sportcsarnokot.

 

– Kötetlen, jó hangulatú beszélgetést folytattunk, a település képviselő testületének tagjai is üdvözölték Szijjártó Pétert – mondta el lapunk érdeklődésére Dubay László.

Lelkileg is feltöltődtek: a görögkatolikus templomban Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Szocska A. Ábel püspök és Grunda János parókus kalauzolta a vendégeket.

 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában