Ez vár ránk!

2022.01.08. 18:10

Intenzív havazás várható, figyelmesen az utakon!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton elsősorban a Tiszántúlon várható változó intenzitású havazás, majd vasárnap reggelre fokozatosan északkelet felé távozik a csapadékzóna. A Tiszántúlon többfelé 5 cm-t meghaladó hóréteg is kialakulhat, de lokálisan akár 10 cm körüli mennyiség sem kizárt.

Forrás: Illusztráció/Máté János

Fotó: Mate Janos

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata közölte: „A várható időjárásra tekintettel fokozott óvatosságra intjük a lakosságot. A hóesés és az azzal együtt járó romló látási viszonyok nagyobb figyelmet követelnek meg a közlekedőktől, a járművezetők részéről ilyenkor kiemelten fontos a nagyobb követési távolság betartása, valamint a sebesség csökkentése.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer és az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék meglétére. Mivel a közlekedők hosszabb menetidőre, lassabb haladási sebességre számíthatnak, ajánlott teletankolt járművel útnak indulni, illetve hólapátot, takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és ha szükséges gyógyszert magukkal vinni.
Kérjük, hogy a fentieken túl kiemelt figyelmet fordítsanak a gyalogosan és kerékpárral közlekedőkre, a várható út- és időjárási viszonyokról történő tájékozódásra, valamint gyalogos, vagy kerékpáros közlekedés esetén a megfelelő fényvisszaverő felszerelés és a meleg ruházat meglétére”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában