Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.01.25. 15:11

Kihelyezett pályaorientációs osztályfőnöki óra Nyírbátorban

A programon nyolc középiskolából mintegy 156 tanuló vett részt.

Fotó: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyírbátori objektumában az Oktatási és Kiképzési Alosztály munkatársai a rendészeti pályaorientációs képzésben résztvevő tanulónak szerveztek szakmai napot 2022. január 19-én és 20-án. A programon nyolc középiskolából mintegy 156 tanuló vett részt.

A tanulók bepillantást nyerhettek a rendőrség szakmai munkájába, továbbá a tanév folyamán megszerzett elméleti ismereteiket egy rendészeti kvízben is összemérhették. A nyírbátori objektum kiképzési területén, a diákok a taktikai házban egy rendőri intézkedést figyelhettek meg és tehettek fel kérdéseket az intézkedéssel kapcsolatban. A pályaválasztás előtt álló tanulóknak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztály munkatársai kutyás bemutatót tartottak és ismertették azokat az eszközöket, amelyeket elsősorban helyszíni szemlék során a nyomok és anyagmaradványok rögzítésére használnak - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában