Ibrány

2022.01.18. 15:07

Kivirult a hivatal a Liliom utcában

Új helyre költözött a Nyíregyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya Ibrányban.

– Tizenkét éve 2010-ben rázártuk az ajtót az azelőtti világra és Magyarországnak egyik fontos vállalása volt, hogy munkaalapú társadalmat épít. Azt gondolom, az elmúlt bő 10 esztendőben ebben az irányban nagy lépéseket tettünk. Magyarországon ma a minimálbér háromszorosa a 12 évvel előttinek, magasabb mint az akkori átlagkereset volt, ezzel együtt a foglalkoztatási helyzet is sokat javult: a munkanélküliek száma a harmadára csökkent. Úgy gondolom, hogy az az egy millió munkahely, amit akkor ígért a kormány, megvalósult és egy olyan fontos területen tudtunk előrelépni, mely az emberek jobb megélhetését eredményezte. Azon leszünk, hogy a jövőben is segítségük azokat, akiknek nincs munkájuk, ebben az irodában munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtanak majd munkatársaink – mondta avatóbeszédében Román István megyei kormánymegbízott, a Nyíregyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának hivatalos átadóján, Ibrányban.

 

Ibrány járási központ. Annak idején a polgármesteri hivatal épületét ajánlotta fel az Ibrányi Járási Hivatal székhelyéül az önkormányzat, ezt a gesztust kedden is megköszönte a kormánymegbízott, s hozzátette: folyamatosan figyelnek a kormányhivatali dolgozók munkavégzésének körülményeire, valamint arra, hogy ügyfélbarát módon, a lakosság számára helyben elérhetővé tegyék különböző szolgáltatásaikat. A foglalkoztatási osztályon az ibrányi térség 8 településéről fogadják az ügyfeleket, tavaly ötezren fordultak meg az irodán, amely keddtől az új helyszínen, a Liliom utca 2. szám alatt tart nyitva.

Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, Ibrány 2013-tól járási központ, azóta dinamikusan fejlődik, és megérett a térségi központi szerepre. Felidézte azt is, hogy mekkora munkába és erőfeszítésbe került a 24 ezer főt számláló járásban 7-8 százalékra csökkenteni a munkanélküliségi mutatókat, mint mondta, van még mit tenni ezen a területen, de minden egyes fejlesztés és beruházás, ami ide érkezik, hozzájárul a foglalkoztatás javításához.

– A vasiparban, az élelmiszeriparban, az építőiparban és a szolgáltatások terén is erősek az itt működő vállalkozások. Minden feltétel adott, hogy az új pályázati ciklusban, új lehetőségek biztosítsák a térség további fejlődését. Az előző évekből ki lehet emelni a szociális városrehabilitációt, a belterületi utak rekonstrukcióját, és új polgármesteri hivatal is épült a városban. Ahol fejlődés van, ott munka van. Ahol munka van, ott bérből élnek meg az emberek – zárta gondolatait az országgyűlési képviselő.

Trencsényi Imre, Ibrány polgármestere házigazdaként köszöntötte a foglalkoztatási osztály munkatársait. Mint megtudtuk, a Liliom utcai épületbe ideiglenesen költöztek be, mert az úgynevezett Zöld város kialakítása Ibrányban projektnek köszönhetően a hivatal munkaügyi kirendeltsége is tágas, komfortos helyre költözhet majd. A polgármester megragadta az alkalmat és szólt az elmúlt évek több sikeres pályázatáról is, amit az önkormányzat adott be és kezelt. Ezek révén utak újulhattak meg, valamint a város csapadékvíz-elvezető rendszere korszerűsödött.

A foglalkoztatási osztályt a történelmi egyházak képviselői is megáldották, az ünnepség végére a nemzetiszínű szalag átvágása maradt.

 

KO  

Címkék#Ibrány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában