Vihar

2022.01.30. 13:54

Megérkezett a szélvihar - kidőlt fa zárta el a Kótajba vezető utat!

A viharos szél mellett zivatar miatt is figyelmeztetés van érvényben éjfélig.

Forrás: Szabolcs Trafi/Útinó O.Gy.

Megyénkbe is megérkezett a szélvihar, Kótaj és Bodóhegy között egy hatalmas fa dőlt az útra, ezen a szakaszon leállt a forgalom.  

 

Megyénkben  is adott munkát  a tűzoltóknak az erős szél

 

Több helyen okoztak gondot a kitört fák, és tetőket is megrongált a szél. – Tiszadadán telefonoszlop tört ketté, amely közúti akadályt képezett. Az oszlopot a tiszavasvári önkormányzati és a tiszadadai önkéntes tűzoltók távolították el az útról. 

 

Nyírtelken egy tetőszerkezet hullámpala borítását bontotta meg szél.  A megyeszékhelyen, az Törökrózsa utcán dőlt ki egy fenyőfa, amit a nyíregyházi tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el. A Huszár téren is megrongálódott egy zsindelyes tető, de az erős szél miatt a hivatásos tűzoltók nem tudtak beavatkozni. Vásárosnaményban is kidőlt egy húsz méteres fa, amit a vásárosnaményi és kisvárdai hivatásosok távolítottak el. Nyírbátorban, a Honvéd utcában egy kéményt bontott meg a szél - tudtuk meg Tóth Gabriella tűzoltó alezredestől, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetőjétől.

 

A nap további részében a viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet. A felhőátvonulásokból futó záporok, hózáporok alakulnak ki. 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet délután. Erős hidegfronti hatás érvényesül - olvasható a köpönyeg.hu-n.

 

A  mellékutakon bárhol lehet letöredezett faágakra vagy kidőlt fákra  számítani. Vezessenek óvatosan, főleg az előzések közben - figyelmeztet az Útinform. 

 

Forrás: Szabolcs Trafi/Útinó O.Gy.

A Levadászva csoport információja szerint a jósavárosi orvosi rendeéő épületében is kárt tett az erős szél.

 

Forrás: Levadászva csoport

 

Az átvonuló szélvihar okozta esetleges károkról, fennakadásokról szóló friss hírekkel cikkünket folyamatosan frissítjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában