Kelet-retró

2022.01.28. 16:00

Megfutamította a késes támadót a napkori amazon

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1982. január 28., csütörtök

 

Szebb tréningruhák Tiszalökről 

 

Új tréningruha-kollekciót gyártanak az idén a HÓDIKÖT tiszalöki gyáregységében. A hagyományos sötétkék, bordó és enciánkék színű melegítők helyett drapp, barna és zöld színekben gyártják a keresett terméket. A modelleket díszítőcsíkokkal teszik szebbé. A világoszöld melegítőkre sötétzöld, a drappokra barna díszítő kerül. Újdonság, hogy zsebet helyeznek el a felsőrészen. A nadrágokat pantallós, patentos, illetve szűkített szárú változatokban varrják. Az első negyedévben 180 ezer melegítőt ad át a gyáregység a hazai kereskedelemnek.

 

Rakamazról Iránba és Nigériába

 

Nigéria és Irán megrendelésére készülnek az iskolabútorok Rakamazon, a Fa- és Fémipari Szövetkezetben. Többek közt dobogókat, valamint lakatos, asztalos és villanyszerelő szakképzéshez szükséges munkapadokat gyártanak speciálisan kezelt, legfeljebb 10 százalék víztartalmú bükkfából, különleges keverékkel festett vasanyagokból.

 

1992. január 28., kedd

 

Agykárosodás a szipózástól - nem büntethető a gólyabáli gyilkos? 

 

Már Budapesten tartják megfigyelés alatt K. B.-t, aki tavaly november 15-én különös kegyetlenséggel megölte korábbi kedveset a nyíregyházi mezőgazdasági főiskola gólyabálján. A megyei ügyészségen kapott információnk szerint az ilyen súlyos bűncselekmények esetében szokásos elmeorvosi vizsgálat, amelyet Debrecenben, az Orvostudományi Egyetemen végeztek, azt az eredményt hozta, hogy K. B.-nak agykárosodása van, amelynek szipózás az oka. A cselekedetét feltehetően tudatzavarban követte el, amelyre az indokolatlan brutalitás is utal. Ha az egy hónapos megfigyelés alatt ez megerősítést, nyer, akkor K. B. nem büntethető, „csak” kényszergyógykezelésre utalható. Ha a tudatzavar csak csekély mértékű, az nem befolyásolja döntően az ítéletet, tekintettel a bűncselekmény súlyosságára.

 

1992. január 28., kedd

 

Megfutamította a késes támadót a napkori amazon

 

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes után nyomoz, aki január 24-én nulla óra 45 perckor Napkoron behatolt egy 31 éves nő otthonába. A váratlan "vendég" fején fekete harisnyából készített álarc, a szája előtt pedig piros kendő volt. Az illető a kezében lévő konyhakéssel az asszonyt megöléssel fenyegette, s pénzt követelt. A nő a támadóval dulakodni kezdett, s azt a keze ügyébe került felmosófával többször fejen ütötte, aminek következtében az álarcos személy a szemöldökénél megsérült, sőt erősen vérezni kezdett, majd a helyszínről elmenekült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában