Tornacsarnok átadó

2022.01.21. 15:22

Petrocelli nyírmeggyesi háza

Az új tornacsarnok összesen 421 millió forintba került.

Nemrég volt a negyedszázados évfordulója annak, hogy a nyírmeggyesi településvezetők 1996-ban elhatározták, szeretnék, ha lenne egy olyan tornaterme az iskolának, ami méltó az intézményhez.

A megvalósulásra 26 évig kellett várni, és pénteken délelőtt átadták az épületet.

 

Valóra vált az álom

– Van egy szólásmondás a környéken, miszerint akkor készül el a nyírmeggyesi tornaterem, amikor felépül Petrocelli háza – mondta az avatáson Szőkéné Vadon Edit, a település polgármestere utalva az egykor népszerű amerikai krimisorozat ügyvéd főhősére, aki évekig egy lakókocsiban lakott az épülő háza mellett, aminek csak az alapjai látszottak néhány sor téglával. – A mi Petrocelli-házunk immár áll, pedig voltak olyan időszakok, amikor nem hittünk abban, hogy ez a vágyunk megvalósul. Öt évvel ezelőtt nem sokkal a Pedagógusnap előtt mutatta Kovács Sándor országgyűlési képviselő a Magyar Közlönyben, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra fejlesztési Program második ütemébe a mi szeretett településünk is bekerült. Innentől felgyorsultak az események. Másfél évvel ezelőtt nyáron kötöttük meg a kivitelezési szerződést és ősszel át is adtuk a terepet. Folyamatosan nyomon követtük az építkezést, a szemünk előtt nőtt ki a földből az épület és egyre közelebb került a nap, hogy ne az iskolánk aulájában vagy a sportpályán tartsuk meg a testnevelési órákat a diákjainknak.

A műszaki átadás 2021 őszén történt meg és a használatbavételi engedély is megérkezett az év vége előtt, így a nyírmeggyesi iskolások birtokba vehették az új tornacsarnokot.

Szolgálni a közösséget

– Nagyon örülök annak, hogy több évtizedes várakozás után elérkezett ez a pillanat – mutatott rá Pesti Béla László, a Mátészalkai Tankerületi Központ igazgatója. – Ezennel hivatalosan is átadjuk az iskolában tanuló több mint 250 gyereknek és természetesen a falu teljes lakosságának az épületet és őszintén kívánom, minél több rendezvényt tartsanak majd a falakon belül.

– Magyarország kormánya 2010 óta folyamatosan arról tesz tanúbizonyságot, hogy figyel a vidéken élő emberek életminőségre – mondta Kovács Sándor országgyűlési képviselő. – Azonban minden új beruházás csak akkor ér valamit, ha sikerül megfelelő tartalommal megtölteni. Eddig a diákok vagy az iskola aulájában vagy a szabadtéri sportpályán mozoghattak, mostantól azonban adott a lehetőség, hogy minél több sportágban kipróbálhassák magukat a nyírmeggyesi fiatalok. Miután ez az épület egy új közösségi színtér is, ezért remélem, hogy tovább erősödik majd a nyírmeggyesi polgárok eddig is szoros szövetsége.

Vidéken otthon

– Minél messzebbre utazok a fővárostól, annál szívesebben teszem ezt, mert úgy érzem, vidékre mindenhová hazamegyek – emelte ki köszöntőjében dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár. – Hatéves voltam, amikor először vittek el az uszodába, hogy a sporttal ismerkedjek. A mozgás szeretete azóta sem múlt el, ezért is külön öröm számomra, hogy egy olyan épület avatásán vehetek részt, ami az egészséget szolgálja. Ép testben ép lélek, tartja a mondás és ez nem csupán az egyénre, hanem az egész nemzetre is igaz.

Az államtitkár elmondta, a nyírmeggyesi tornacsarnok összesen 421 millió forintos állami támogatásból készült, amihez még 16 millió forintot adtak eszközök beszerzésére is. Az új épület összesen 764 négyzetméteres.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában