Tornacsarnok átadó

2022.01.21. 15:22

Petrocelli nyírmeggyesi háza

Az új tornacsarnok összesen 421 millió forintba került.

Nemrég volt a negyedszázados évfordulója annak, hogy a nyírmeggyesi településvezetők 1996-ban elhatározták, szeretnék, ha lenne egy olyan tornaterme az iskolának, ami méltó az intézményhez.

A megvalósulásra 26 évig kellett várni, és pénteken délelőtt átadták az épületet.

 

Valóra vált az álom

– Van egy szólásmondás a környéken, miszerint akkor készül el a nyírmeggyesi tornaterem, amikor felépül Petrocelli háza – mondta az avatáson Szőkéné Vadon Edit, a település polgármestere utalva az egykor népszerű amerikai krimisorozat ügyvéd főhősére, aki évekig egy lakókocsiban lakott az épülő háza mellett, aminek csak az alapjai látszottak néhány sor téglával. – A mi Petrocelli-házunk immár áll, pedig voltak olyan időszakok, amikor nem hittünk abban, hogy ez a vágyunk megvalósul. Öt évvel ezelőtt nem sokkal a Pedagógusnap előtt mutatta Kovács Sándor országgyűlési képviselő a Magyar Közlönyben, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra fejlesztési Program második ütemébe a mi szeretett településünk is bekerült. Innentől felgyorsultak az események. Másfél évvel ezelőtt nyáron kötöttük meg a kivitelezési szerződést és ősszel át is adtuk a terepet. Folyamatosan nyomon követtük az építkezést, a szemünk előtt nőtt ki a földből az épület és egyre közelebb került a nap, hogy ne az iskolánk aulájában vagy a sportpályán tartsuk meg a testnevelési órákat a diákjainknak.

A műszaki átadás 2021 őszén történt meg és a használatbavételi engedély is megérkezett az év vége előtt, így a nyírmeggyesi iskolások birtokba vehették az új tornacsarnokot.

Szolgálni a közösséget

– Nagyon örülök annak, hogy több évtizedes várakozás után elérkezett ez a pillanat – mutatott rá Pesti Béla László, a Mátészalkai Tankerületi Központ igazgatója. – Ezennel hivatalosan is átadjuk az iskolában tanuló több mint 250 gyereknek és természetesen a falu teljes lakosságának az épületet és őszintén kívánom, minél több rendezvényt tartsanak majd a falakon belül.

– Magyarország kormánya 2010 óta folyamatosan arról tesz tanúbizonyságot, hogy figyel a vidéken élő emberek életminőségre – mondta Kovács Sándor országgyűlési képviselő. – Azonban minden új beruházás csak akkor ér valamit, ha sikerül megfelelő tartalommal megtölteni. Eddig a diákok vagy az iskola aulájában vagy a szabadtéri sportpályán mozoghattak, mostantól azonban adott a lehetőség, hogy minél több sportágban kipróbálhassák magukat a nyírmeggyesi fiatalok. Miután ez az épület egy új közösségi színtér is, ezért remélem, hogy tovább erősödik majd a nyírmeggyesi polgárok eddig is szoros szövetsége.

Vidéken otthon

– Minél messzebbre utazok a fővárostól, annál szívesebben teszem ezt, mert úgy érzem, vidékre mindenhová hazamegyek – emelte ki köszöntőjében dr. Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár. – Hatéves voltam, amikor először vittek el az uszodába, hogy a sporttal ismerkedjek. A mozgás szeretete azóta sem múlt el, ezért is külön öröm számomra, hogy egy olyan épület avatásán vehetek részt, ami az egészséget szolgálja. Ép testben ép lélek, tartja a mondás és ez nem csupán az egyénre, hanem az egész nemzetre is igaz.

Az államtitkár elmondta, a nyírmeggyesi tornacsarnok összesen 421 millió forintos állami támogatásból készült, amihez még 16 millió forintot adtak eszközök beszerzésére is. Az új épület összesen 764 négyzetméteres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában