Kelet-retró

2022.01.10. 16:15

Rolóhúzás a színészház helyén

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Fotó: nyiregyhaza.hu

1982. január 10., vasárnap

 

Rolóhúzás a színészház helyén

 

Tegnap végleg lehúzták a rolót a Bethlen Gábor utcai élelmiszerbolton. Megüresedtek a polcok, ahol naponta 50 ezer forintot költöttünk, többé nem nyílik ajtaja, mely előtt évtizedek óta randevúztunk, kirakatai sem juttatják már eszünkbe, mi hiányzik háztartásunkból.

 

Megszoktuk, szerettük e kedves, sarki boltot. A Váci Mihály Szocialista Brigád tagjainak is nehéz elfeledni a szívükhöz nőtt üzletet, a környék meghitt varázsát. Távozásukért sok vásárló ígért sajnáló könnyeket. Vezetőjüknek, Brezina Józsefnének ismerősök e hatások, már a második kisboltot bontják le a feje fölül, de reméli, csakúgy mint eddig, e szomorúságért bőkezűen kárpótol valamennyiünket az épülő, szépülő Nyíregyháza, s benne az impozáns színészház, amely a bolt helyére kerül.

 

2002. január 10., csütörtök

 

Már a végéhez közelednek az őri református templom felújítási munkálatai, így a hívek hamarosan birtokba vehetik a megszépült épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában