Nyíregyháza

2022.01.10. 07:08

Tudomány és innováció az Eötvösben

Nyilvános vitán védte meg doktori értekezését az Eötvös-iskola pedagógusa.

KM

Az alapítványi formában működő Nyíregyházi Egyetem az Eötvös ­József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium fenntartója. 



Summa cum laude 

 


Az intézmény oktatási-képzési portfóliójában egyaránt megjelenik az innováció, a kreatív pedagógiai és szakmai tevékenység, valamint a tudományos igényű és jellegű munka. Ennek egyik ékes bizonyítéka Rozgonyiné Drotár Nikolett földrajz–történelem szakos középiskolai szakvezető tanár eredménye: a Debreceni Egyetem Természettudományi és Informatikai Doktori Tanács Földtudományok Doktori Iskolájában summa cum laude minősítéssel védte meg az „Új lehetőségek Tokaj-Hegyalja turizmusában a turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően” című egyetemi doktori (PhD) értekezését, mégpedig egy nyilvános vitán. 


Dr. Komáromi István, az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója a bírálóbizottság egyik meghívott tagjaként foglalta össze véleményét: 
„A témaválasztásban és annak a feldolgozásában – a turizmusipar korábbi, jelenlegi és jövőbeni helyzetét, különösen a Covid–19-világjárvány okozta hatásokat, valamint Tokaj-Hegyalja turisztika fejlesztésének lehetőségeit tekintve – sok aktualitás és komplexitás, az egyoldalúságot felváltó gondolkodás, szemléletmód jelenik meg. A disszertáció, a dolgozat tartalma sokszínűen illusztrált. Az egyetemi doktori értekezés színvonalas szakmai munkát tükröz, Tokaj-Hegyalja turizmusáról és lehetőségeiről valós megközelítéseket, jövőképet bemutató tudományos igényű munka.” 


A friss tudományos minősítést szerzett Rozgonyiné Drotár Nikolett az eddigi szakmai munkájával és a PhD–fokozatszerzését követően annak a tehetséges generációnak a képviselője is egyben, amely az egyetemi gyakorló középiskolában, az Eötvösben nemcsak színvonalasan látja el a közoktatási tevékenységét, hanem követhető pozitív példaként a tudományos jellegű munka meghonosítója és reprezentánsa lett.

 

Borítókép:  Prof. dr. Hanusz Árpád volt Rozgonyiné Drotár Nikolett témavezetője | Fotó: Rozgonyiné Drotár Nikolett archívuma
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában