Fidesz

2022.02.08. 14:41

A kormány visszaadta a 13. nyugdíjat az időseknek

– A magyar gazdaság olyan mértékben állt talpra az egész világot sújtó gazdasági válság után, ami lehetővé teszi az emberek jólétét szolgáló intézkedéseket. Fontos, hogy a sikerből a társadalom minden tagja a részesüljön, így az idősek is – mondta keddi, nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő.

– A kormány a novemberi nyugdíjprémium után visszaadja nekik az elvett 13. havi nyugdíjat, ami már tartalmazza a januári 5 százalékos emelést is. A plusz juttatás nemcsak a nyugdíjasokra, hanem a nyugdíjszerű ellátásra jogosultakra is vonatkozik, a postai kézbesítés február 9-én, a banki utalás február 11-én kezdődik – mondta. – Magyarországon mintegy 2,5 millióan, a megyében több mint 100 ezren, Nyíregyházán pedig 25 ezren jogosultak a támogatásra – tette hozzá dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, aki hangsúlyozta: meg kell becsülnünk az idős embereket, akik többször felépítették az országot, akiktől a munka szeretetét tanultuk és szorgalmukkal példát mutattak. – Ez nem egyszeri juttatás, marad jövőre is, ha tovább haladunk azon az úton, ami minden ember számára stabil, kiszámítható jövőt ígér – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában