Nyíregyháza

2022.02.23. 11:56

A művészet is összeköti a felsőoktatás bástyáit

Az eszmecsere témája a művészeti egyetemek közötti jövőbeni együttműködések lehetőségei voltak.

KM

Dr. Mészáros József és Kiss János diskurzusa

Fotó: MMA.hu

Kiss János, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke kötetlen beszélgetésre invitálta dr. Antal Zsolt rektorhelyettest (Színház- és Filmművészeti Egyetem), prof. dr. Baranyi Péter rektort (Széchenyi István Egyetem), Fodorné dr. Molnár Márta rektort (Magyar Táncművészeti Egyetem), prof. dr. Mészáros József kuratóriumi elnököt (Nyíregyházi Egyetem, Barankovics István Alapítvány), Papatyi Csaba igazgatót (Széchenyi István Egyetem), dr. Szarka Gábor kancellárt (SZFE), Vassné prof. dr. habil. Figula Erika rektort (Nyíregyházi Egyetem), valamint dr. habil. Kocsis Miklóst, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet igazgatóját. 

 

Az eszmecsere témája a művészeti egyetemek közötti jövőbeni együttműködések lehetőségei voltak, kiemelt fontossággal a tudományos publikációk megjelentetésére és összművészeti konferenciák megszervezésére. Minden jelenlévő kifejezte szándékát, hogy az együtt gondolkodás és cselekvés mindannyiuknak közös érdek. 

 

A Magyar Művészeti Akadémia a magyar irodalmárok, képző- és iparművészek, építészek, zeneművészek, film- és fotóművészek fórumaként jött létre. Az egyesületet 1992. január 22-én, a magyar kultúra napján alapította 22 magyar művész, elnöküknek Makovecz Imre építészt választották, aki 2011-ben bekövetkezett haláláig töltötte be ezt a tisztséget. 


Az egyesületet 2011-ben köztestületté nyilvánították. Jelenleg Vashegyi György karmester az elnöke. A Pesti Vigadó sokszínű kulturális eseményeknek helyszínt adó épülete egyben az MMA székháza is. 


 

Dr. Mészáros József és Kiss János diskurzusa 
Fotó: mma.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában