Felhívás

2022.02.25. 09:58

Adjunk menedéket menekült embertársainknak! - A nyíregyházi megyéspüspök felhívása

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök levélben szól az egyházmegye híveihez és az otthonaikat elhagyni kényszerülő menekült embertársainkhoz.

Forrás: nyirgorkat.hu

A főpásztor levelét olvashatják:

 

Krisztusban Szeretett Testvéreim!

Az Ukrajnában zajló megrendítő eseményekre reagálva arra hívom kedves Mindnyájukat, hogy segítsünk azoknak, akik ebben a rendkívüli helyzetben otthonaikat elhagyni kényszerülnek és Magyarországra menekülnek Kárpátaljáról, Ukrajnából - olvasható a nyirgorkat.hu- oldalon.

 

Az egyházmegye hívei és családjai közül, kérem, jelentkezzenek a [email protected] e-mail címen, vagy a +36309764914 telefonszámon azok, akik valamilyen módon menedéket tudnak nyújtani a háború elől hazánkba menekülő embertársainknak: felebaráti szeretetből és irgalmasságot gyakorolva üres szobákba, szabaddá tett ágyakba, esetlegesen üresen álló ingatlanokba befogadnák az arra rászorulókat.

Azoknak a jelentkezését is várjuk, akik látják ezt az üzenetet és segítségre, átmeneti szállásra, menedékre szorulnak.

Adja az Úristen, hogy ne legyen rá szükség, mégis fel kell készülnünk arra az eshetőségre, hogy talán most meg kell tennünk azt, amit az Úr Jézus elvár tőlünk: „idegen voltam és befogadtatok” Mt25,35.

 

Forrás: nyirgorkat.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában