Nyíregyháza

2022.02.09. 10:05

Az idén először: ápolók futása

KM

Légy te is az elsők között, akik részesei lehetnek az ország I. Ápolók futásának – invitál mindenkit a február 19-én, 10 órakor az Erdei tornapályán kezdődő sportos, de egyben jótékony rendezvényre is az Élet Forrása Egyesület. 

– Az I. Ápolók futásával emlékezünk Kossuth Zsuzsannára, hazánk első főápolónőjére, aki megszervezte a legelső katonakórházakat s elsőnek hívta fel a sebesült katonák ápolásának kötelességére a világ figyelmét. 

Szeretnénk az ápolókat, gondozókat, ápoló hallgatókat és nyugdíjas ápolókat egyaránt mozgásra ösztönözni, de várunk mindenkit, aki szeretne mozogni, teljesíteni a 4 kilométeres távot – mondta Hadobásné Kiss Hedvig. Az egyesület elnöke hozzátette: aki nem akar futni, kocoghat, de sétálva is teljesíthető a táv, a lényeg, hogy minél többen részt vegyenek az eseményen. 

Ápolók az Ápolóért! 

Jótékony célt is szolgál az I. Ápolók futása, hiszen egy autóbalesetben elhunyt volt ápoló gyermekének, Dávidnak a megsegítésére szervez gyűjtést az egyesület.

Címkék#ápoló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában