Nyírvasvári

2022.02.28. 13:31

Fogyasztói tudatosság a nyírvasvári iskolában

Az elismerő oklevelet Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár adta át az oktatási intézmény vezetőjének, Hajdu Henriettának.

Fotó: a szerző

Az Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Nyírvasvári Tagintézménye Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola címmel gazdagodott, miután Hajdu Henrietta tagintézményvezető átvette az erről szóló oklevelet Keszthelyi Nikolettától. A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a hétfői iskolai átadóünnepségen elmondta, nagyon örül annak, hogy az encsencsi és a penészleki után a nyírvasvári tagintézmény is „bezsebelhette" az elismerést.


Nem kötelező tárgy

 

– Ugyan a fogyasztói tudatosság, mint kötelező tantárgy nincs jelen az iskolákban, de szerencsére egyre több oktatási intézményben bővítik a gyermekek pénzügyi, környezetvédelmi tudatossággal kapcsolatos tudását iskola szakkörök formájában, vagy beépítve a tanmenetbe – fogalmazott a nyírvasvári iskola tornatermében megrendezett rendezvényen Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár, aki Hajdu Henrietta tagintézmény-vezetőnek adta át a Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola cím birtokosának járó oklevelet.

– Nagyon hálás vagyok a kollégáknak, akik kötelező óráikon felül foglalkoztak a diákjainkkal – mondta lapunknak Hajdu Henrietta, aki elárulta, a gyerekeket igyekeztek elkalauzolni a pénzügyek világába, de jártak külsős vállalkozásoknál, sőt, a helyi piacon is, ahogy az iskolakert program keretein belül az önellátásba is „belekóstoltak".

Pesti Béla László, a Mátészalkai Tankerület igazgatója is büszke a nyírvasvári iskola vezetésére és pedagógusaira. Mint azt lapunknak elmondta, igyekeztek minden anyagi és tárgyi segítséget megadni az iskolának ahhoz, hogy a pályázatban vállaltakat teljesíteni tudják, s mint a kitüntető cím is mutatja, a munkának beérett a gyümölcse.

A hétfői rendezvényen részt vett dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében kiemelte, sok kis apró lépésből áll össze a nagy lépés, sok kis mozaikból rakódik össze a nagy egész.

– Mindannyiunk érdeke, hogy a felnövekvő generációt pénzügyi és környezetvédelmi szempontból tudatosan neveljük – fogalmazott dr. Simon Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában