Nagydobos

2022.02.02. 07:15

Megújult a nagydobosi görögkatolikus templom

Km

Mint ismert, 2019 nyarán óriási vihar csapott le megyénkre. Több településen lakóházakat, közintézményeket rongált meg a szél, megtépázta a nagydobosi görögkatolikus templom tetőszerkezetét is. 
 


Visszakerült a toronykereszt 

 


Kiszakította a lemezeket rögzítő csavarokat, a toronytető szintén megrongálódott, a keresztet ipari alpinisták segítségével kellett eltávolítani, hogy ne történjen még nagyobb baj. Később az állami vis maior alapból elkezdődhetett a templom és a toronytető helyreállítása. Közben támogatást nyert a parókia a templom homlokzatának felújítására is. Így a munkálatokat párhuzamosan végezték: a templomtető, az épület külseje újulhatott meg, majd a res­taurálás után felhelyezték az eredeti kovácsoltvas toronykeresztet is. 


A napokban átadhatták a rekonstruált templomot, amit Szocska A. Ábel nyíregyházi püspök áldott meg – adta hírül a Nyíregyházi Egyházmegye. 
Szocska A. Ábel püspök szentbeszédében azt hangsúlyozta: az emberi élet egyház nélkül olyan, mint az épület födém nélkül. 

 

Borítókép: Szent liturgia a templomban | Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában