Nyíregyháza

2022.02.08. 15:07

Nagy erőkkel vonultak ki a mentők, a katasztrófavédelem és a rendőrség az Eötvöshöz!

„Én úgy hallottam, hogy egy gyerek paprikaspray-vel szórakozott...” - Több mint kétszázhetven gyermek várakozott az iskola előtt, míg a rendőrök, tűzoltók és mentők azt vizsgálták, mi okozta a rosszulléteket.

Forrás: Sipeki Péter

„Én úgy hallottam, hogy egy gyerek paprikaspray-vel szórakozott...”

 

 Kiürítették a nyíregyházi Eötvös-gyakorlót kedd délután, miután többen rosszullétre panaszkodtak az intézményben. Az első információk klórgázmérgezésről szóltak, ám a helyszínen megszólaltatott diákok és pedagógusok nem érezték a vegyület jellegzetesen szúrós szagát, azonban többen arra panaszkodtak, hogy amíg kiterelték őket, valami köhögésre ingerelte őket és kapart a torkuk. Az iskola környéke felbolydult méhkasra hasonlított, ahol máskor a diákokért érkező szülők parkolnak, egymást érték a rendőr-, tűzoltó- és mentőautók, valamint a katasztrófavédelem speciális járművei. A kicsik riadtan állták körbe a tanító nénijüket, az felsősök csoportba verődve kommentálták a történteket.

 

 

– Én úgy hallottam, hogy egy gyerek paprikaspray-vel szórakozott – árulta el egy nyolcadikos fiú, aki azt is elmondta: ők semmit szokatlant nem tapasztaltak, éppen rajzórájuk volt, amikor szóltak, hogy el kell hagyniuk az iskolát.  

 

– Kedd délután bejelentés érkezett az Eötvös-iskolából, néhányan rosszullétre panaszkodtak. Mivel nagy létszámú intézményről van szó, a mentők és a rendőrség mellett nagy erőkkel szálltak ki a nyíregyházi hivatásos tűzoltók is a helyszínre. Az katasztrófavédelmi mobil labor és a műveleti szolgálat is kivonult az iskolához. A mobil labor munkatársai nem mértek az intézményben egészséget károsító veszélyesanyag-koncentrációt, így egy alapos szellőztetés után visszaengedték a gyerekeket – nyilatkozta a helyszínen Rutkai-Dér Vivien, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

 

– A helyszínre hét mentőegységet riasztottunk, tizenkét gyermeket és két nőt szállítottunk kórházba. Jellemző panaszuk a „torokkaparás”, enyhe köhögés volt, mindannyiukat jó, stabil állapotban adtuk át – tájékoztatta lapunkat Anger Cintia, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában