Ukrajna

2022.02.28. 07:12

Segítség az egyházaktól

A Katolikus Karitász 3 teherautónyi segélyszállítmányt küldött a határhoz.

KM

Forrás: Fekete Dániel / MÖS

Az Ukrajna és Oroszország között kirobbant háború mélységesen megdöbbentette hazánk lakosságát is. Több segélyszervezet is adománygyűjtésbe kezdett, hogy humanitárius segítséget adjon a Magyarországra érkezőknek. 


Segélyprogramot indított többek között a Magyar Vöröskereszt, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye is. 


Az adománygyűjtések, illetve a hazánkba menekültek megsegítésének lehetőségeiről ezeknek a szervezeteknek a honlapján lehet tájékozódni – olvasható a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleményében. 



További támogatások 


A KÉSZ elnöksége felhívja minden jó szándékú és jóérzésű ember figyelmét ezekre a kezdeményezésekre, és kér mindenkit, hogy támogassa mindazokat, akik hazájuk elhagyására kényszerülnek, a szülőföldjükön napi ellátási gondokkal küzdenek. 


A Katolikus Karitász 3 teherautónyi segélyszállítmányt küldött a menekültek fogadására a határhoz. A szállítmány többek között 100 matracot, takarókat, bébiételt, tartós élelmiszert tartalmaz. A hosszú távú segítségnyújtás érdekében, a menekültek ellátására Fehérgyarmaton és Nyíregyházán ideiglenes központot hoz létre a segélyszervezet, a helyi egyházmegyei karitász szervezetekkel közösen. 


Segíthetünk adományvonalakkal is: a Katolikus Karitász száma 1356, a Baptista Szeretetszolgálat adományvonala: 1355. 


 

Címkék#segítség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában