Máriapócs

2022.02.18. 07:14

Sok-sok örömet szereznek a párnák

A kapott levelek igazolják a máriapócsi asszonyok munkájának fontosságát.

Palóczy Tímea

Máriapócs. A járványhelyzet nehézségei ellenére sem hagyták abba segítő tevékenységüket, a szívpárna készítését a máriapócsi Vigyázzunk Egymásra Egyesület lelkes tagjai: a vírussal terhelt időszakban az otthonukból kapcsolódtak be a munkába. 
 


Egy vállalkozó is segít 

 


Mint Balázs Csabáné elnöktől megtudtuk, a civil szervezet tagjai az évek folyamán már 1600 szívpárnát készítettek a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház sebészeti osztályán mellműtéten átesettek számára. A párna használata segíti a betegek gyógyulását. 
Az egyesület tagjai jelenleg „home office”-ban végzik nagy segítséget jelentő tevékenységüket. Munkájukat immár hat esztendeje támogatja a gyermekruhák gyártásával foglalkozó vállalkozó, Pásztor Mihályné Piroska, aki rendszeresen ad töltőanyagot, valamint most is 200 darab kiszabott párnával segíti az egyesület munkáját. 
 


Ruhákat is gyűjtenek 

 


A civil szervezet tagjai folytatják a ruhagyűjtést is. Mindenkinek köszönik az eddigi felajánlásokat, sok rászoruló és hajléktalan embernek tudtak segíteni meleg nadrággal, pulóverrel és kabáttal. Az adományokat továbbra is várják. A legnagyobb elismerés számukra a lelki feltöltődés mellett az, hogy vannak, akik köszönetet mondanak az egyesület tagjainak és segítőinek az önzetlen munkáért. A kapott levelek igazolják munkájuk fontosságát, s a leírt gondolatok adnak újabb energiát a további munkához. 
Részlet néhány levélből: 
„A mai napon – nem sokkal azután –, hogy kitoltak a műtőből egy mellrák-operáció után, kaptam a szívpárnát, ami nagyon meglepett és nagyon megörültem neki. Már egész nap a barátomként használom, és nagyon jó szolgálatot tesz. Segít a fájdalom elviselésében, nagyon kényelmes és nem utolsósorban szép is.” 
 


Lélekmelengető hozzáállás 

 


„Köszönöm Önöknek ezt a kedves gesztust és ezt a lélekmelengető hozzáállást, hogy gondoltak a mellrákos nőkre! Nagyon szép munka! Jó egészséget kívánok Önöknek a további munkájukhoz!” 
„A műtét másnapján a lábadozás közepette igazi meglepetés volt az ajándék párna! A jótékony hatásokra szükségünk van, amelyek közül a műtéti seb húzódásának csökkentésében, a kitámasztásban már a kórházi ágyban fekve segítségünkre van. Köszönjük szépen ezt a kedves gesztust, mindannyiónknak jólesik…” 
 

Borítókép: Balázs Csabáné elnök a kész párnákkal  |  Fotó: a szerző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában