Nyíregyháza

2022.02.15. 16:28

Új tantárgyakon dolgoznak

A két egyetem az egészségturisztikai oktatás fejlesztésén dolgozik együtt.

KM

A szakemberek a távoktatásról tartottak tréninget

Fotó: Debreceni Egyetem

Húsz tantárgyat, illetve témakört dolgoz ki közösen a Debreceni Egyetem nyíregyházi székhelyű Egészségügyi Kara és a Sapientia Erdélyi Magyar Egyetem csíkszeredai kara a HEALL ALL nemzetközi projektben – közölte a debreceni felsőoktatási intézmény. 

 

Nemzetközi gyakorlat 

 

– A turisztika fejlesztése, a vírus utáni életre felkészítés, a hazai turisztikai ipar korábbi fejlődési pályára állításának segítése a célunk. Ennek egyik kulcsa lehet az, hogy ne csak az általános turisztikai fejlesztésekre fektessük a hangsúlyt, hanem erősítsük az egészséggel kapcsolatos turisztikai oktatást is. A projekt révén a hallgatóink nemzetközi gyakorlatokon vehetnek részt például Olaszországban, Erdélyben és a visegrádi országokban is – fejtette ki Takács Péter, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar Egészségtudományi Intézetének igazgatója. 

 

A program során az Egészségügyi Kar egy kéthetes online tréninget is szervezett, melyen bemutatták a partner­egyetemnek a Moodle távoktatási rendszert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában