Nyíregyháza

2022.02.03. 07:12

Vészjósló a víruskoncentráció

A szennyvízminták alapján egyelőre nem várható a járványhullám enyhülése.

KM

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az előző héthez képest kisebb mértékben, de tovább emelkedett a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja – tette közzé honlapján a legfrissebb mérési eredményeket a Nemzeti Nép­egészségügyi Központ. Mint írják, az egyes városok mintái közül emelkedő tendencia jellemzi a Budapest környéki települések közös mintáját, valamint Pécs, Székesfehérvár, Szolnok és Szombathely városokat, csökkenés egyetlen vizsgált településen sem volt mérhető. 
 


Emelkedett kategória 

 


A Nyíregyházáról beérkezett mintában stagnáló tendencia mellett emelkedett koronavírus-koncentrációt mértek a laboratóriumban, ami nem egyedi, minden mintavételi helyről beküldött szennyvíz ez utóbbi kategóriába sorolható. Ez pedig azt is jelenti, hogy a járványhullám enyhülésére egyelőre nem számíthatunk, mert a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4–10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának emelkedését. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában