Vasmadarak

2022.03.04. 20:00

A Gripenek többször szállnak fel

Készen kell állni minden eshetőségre az ország és az állampolgárok biztonságának garantálása érdekében.

KM

Fotó: TOPERCZER Istvan

A szokatlan időben és nagyobb gyakorisággal látható és hallható Gripenek miatt az elmúlt napokban számtalan levél, telefon, állampolgári megkeresés érkezett a Magyar Honvédséghez (MH). 

 

 

Magyarországon béke van 

 

 

– Ahogyan azt több fórumon is elmondtuk, az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba, ezzel együtt megerősítette hazánk légterének védelmét is – írja lapunknak is eljuttatott közleményében a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis. 

 

Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnénk megőrizni. 

 

Hazánk lakossága jelenleg nincs közvetlen veszélyben. Azonban a Magyar Honvédségnek készen kell állnia minden eshetőségre az ország és az állampolgárok biztonságának garantálása érdekében. Ezért folytatja a technikai eszközök átcsoportosítását a keleti országrészbe, és ezért tűnnek fel gyakrabban az ország légterét biztosító repülőgépek is. 

 

 

Éjjel is repülnek 

 

 

A Magyarország légterét őrző Gripenek továbbra is Kecskemétről látják el szolgálatukat, azonban az Ukrajnában kialakult háború miatt a megszokottnál többször szállnak fel, nemcsak napközben, hanem szükség esetén éjjel is. Tudjuk, hogy ez zajjal jár: az emiatt okozott kellemetlenségért a környéken élők türelmét és megértését kérjük. Mindezt úgy tekintsék, hogy a béke és a biztonság megőrzése érdekében, a magyar emberek védelmében tesszük – áll a repülőbázis közleményében. 

 

Borítókép: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában